用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2012-13 小一傾下計 [複製鏈接]

係大抽獎入架!得15分咋!

嘩!20分第—round 都入吾到?

星期五返學了,你哋小朋友有無好緊張呀?我個仔曰日係到数住個曰曆

你哋小朋友今日番学点呀!我個仔話原来番小學好開心㗎,吾知乜嘢咁開心呢!

你哋乜嘢班,我個係1C

大家快D上學校個網頁,有相睇啦“小一新生適應”,睇吓見吾見到你哋D小朋友!

引用:好高興認識大家!小囡係詠琳!仲有家姐係6

原帖由 Ah.Sa 於 12-09-04 發表
好高興認識大家!小囡係詠琳!仲有家姐係6年級!
Ah.Sa 你好呀!原来你囡囡係詠琳,我囝囝係裕僖呀! 估吾到係BK遇到你,希望第曰有機會見下面。

今日收到電話confirm 下個星期開始放學後學樂器,你哋小朋友學乜嘢樂器?我個仔揀咗小号,都吾知吹吾吹得掂,好似都幾難

今日收到電話confirm 下個星期開始放學後學樂器,你哋小朋友學乜嘢樂器?我個仔揀咗小号,都吾知吹吾吹得掂,好似都幾難

小號係馮先生教,好似有三個小朋友一組,想問吓若果學校假期要照常上課,咁撞正公衆假期仲使吾使上,打电話通知我果位女士講到好似年終無休咁,話剩係打風先吾使。

乜原来馮生咁好㗎!希望個仔比心機學。三人一組780蚊1一個钟,打比我果個人话馮生D时間今年比較難就,所收group埋三個小朋友一齊放學後上堂

乜原来馮生咁好㗎!希望個仔比心機學。三人一組780蚊1一個钟,打比我果個人话馮生D时間今年比較難就,所收group埋三個小朋友一齊放學後上堂

回覆:2012-13 小一傾下計

剛剛派咗中文份評估試卷,原來都幾深!

回覆:Ah.Sa 的帖子

閱讀理解真係好難,個仔話老師講得都幾快,講完都要自己再睇多次篇文章先識答,呢D想温都吾得,真係好靠自己多睇書,見到呢part 個分數真係無眼睇。

我仔都係綠,係吾係每次評估完都會轉組又或stay 係宜家果組吾變,亞仔話好多同學仔都轉咗去第D組

我棵花已經掉了,夜晚個仔正想淋水時,竟然見到好多細隻嘅小蟲係啲泥到爬嚟爬去,吾係一隻係十幾隻,好似番風落雨飛蟻嘅幼蟲,要好留心先見到係啲泥到鑽出嚟,個仔即時話要掉咗佢,唉!未種就咁......

剛剛收到考試時間表,請問中文說話係乜?係吾係老師會比一篇嘢你,然後照字朗讀出來,定係好似平時講嘢咁用囗語講出嚟?

大家好!近排返工忙到嘔,都無乜時間上嚟!早幾日開始整理個仔要考試嘅嘢,先發覺中文考嘅範圍真係吾小,仲要星期五先再加多張紙仔係手册,要考埋課文嘅問答題,亞仔最怕呢樣,平時即測最吾like,因要一字不漏咁,寫晒成句句子,你哋係咪都努力緊呀! 各位同學仔加油呀!

請問1C班同學仔,上星期五,老師派了即測薄,裏面貼了一張“膽小的爸爸“嘅問答纸,手册寫住星期三會即測呢課,咁我以為係放住係到先,留到星期三先用,但今曰亞仔放學話應該要返屋企自己做,然後今日交!咁即係點?乜吾係星期三用咩?仲话做完要家長簽埋名,聽日補交番,完全吾明!亞仔又講到一舊舊!

唉!聽曰考試今日先嚟病,醫生話亞仔有D腸胃炎,可能D感冒箘入咗胃,所以成曰想嘔同反胃,頭先仲早退十一点幾就走咗,希望聽日返到學,吾使補考!亞仔話佢班上都有個女同學今日都無返,又係病咗!
‹ 上一主題|下一主題