用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靈糧堂 VS 玫瑰崗
go

靈糧堂 VS 玫瑰崗 [複製鏈接]

引用:而家靈糧堂無學卷,會唔會各方面再提升? +

原帖由 GCG 於 13-08-15 發表
而家靈糧堂無學卷,會唔會各方面再提升?
校長話無不一樣,不一樣是老師人工加左。

引用:Quote:小兔咕+發表於+13-8-22+08:53+校長話

原帖由 GCG 於 13-08-22 發表
咁攪笑? 咁每日有無英語課堂?
好似2定3?我不會靠佢教英文啦番去玩art and craft 同music !

引用:你好,你小朋友喺靈糧讀嗎?請問而家冇學券

原帖由 Markean 於 13-09-15 發表
你好,你小朋友喺靈糧讀嗎?請問而家冇學券,語文科會唔會加強?本人想了解此學校的教學特點?小班嘛?

...
一班27人3個老師,無左學卷所有野同以前一樣,多左一班反而少左一堂英文。一星期2課。英文一定唔夠。不過佢地有平既課外活動比小朋平參加,有英文及PTH,維番一百蚊堂,課外活動下午班放學後開始,所以上午班要參加就要先回家,再番多次去,我本身住附近,所以ok.
我是ftm 所以語文自己教,老師很用心,有好多活動比小朋友及家長參加,仲有D家長course 收得好平200蚊8堂。其實有心教好小朋友加有時間,呢間學校100分。一班3個老師,有時有D活動仲有helper幫手,校長經常突擊入班房探小朋友,同佢地一齊玩,朋友一定唔會比人

引用:多謝你!答得好詳細,我個係超細12月龍B,係

多謝你!答得好詳細,我個係超細12月龍B,係咪唔會收?
果度係細B天堂

引用:係?但我見佢學前班收到10月31號? 你可唔

係?但我見佢學前班收到10月31號?
你可唔可以分享下除左老師校長好有愛心,教學上有咩特點?
萬分感激
學前班同K不同,學前班上課地點都有小小不同,1-5在天后周末先番正校,我見K有不小細仔。學校重創意,好多手工,畫畫同音樂堂。另外有閱讀計劃,叫D小朋友讀比不同人聽練大膽。上堂前有半小時自由活動,學校準備左不同區比小朋友探索,自由活動小朋友不分年紀一同玩,可以訓練大小朋友照顧細,同時增強佢地同陌生人相處既能力。

‹ 上一主題|下一主題