用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍華仁書院
go

九龍華仁書院 [複製鏈接]

雖然大家未必有興趣,不過都係度多貼一次。

來遲了的歴年自行學位分配評分方法比較:

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

evacalbee 發表於 16-1-15 19:36

謝謝, 請問甲部的個人資料12.5%係點比分?

http://admin.wyk.edu.hk/documents/E02%20S1%20Admission/WykDP2016-2017AppForm.pdf

evacalbee  thanks  發表於 16-1-16 09:40

miffyumiffy 發表於 16-1-18 15:42

自行無可能
自行收好多全級三甲

你的網名似曾相識。。。

BTW仔仔讀成點呀?應該派哂卷喇喎!

JasperMelody 發表於 16-1-19 16:56

1x/158,有約80人band1,藍田津小

減去女仔,呢個名次應該面試機會甚高。

不過印象中你學校每年入九華的好似一個起兩個止,好難用往績去
推敲。若講命中率,聖言似乎更十拿九穩。

JasperMelody 發表於 16-1-19 17:14

係,聖言好大機會,但想入九華😁

咁自行一、二大可排九華、聖言。若最後是派聖言(我估自行已經收工),
仲可番叩九華,用實力把自己帶返窩打老道山!

5kin 發表於 16-1-19 17:11

跨區除非有聯繫位或者自行比好多位同一間小學,否則人數少係正常喎。

係丫,所以我咪話好難睇往蹟囉。

不過講跨區、無聯繫位。。。SFA每年有十幾人入九華,我仔果間唔起眼
的私校都四、五個喎!一心向外闖,還是留守本區?搏定唔搏,其實都係睇
家長點睇既者!

bkneon0088 發表於 16-1-20 17:55

阿仔讀官塘聖若瑟英小, 機會大嗎?

一心一意準備好面試吧!(學校會提供一些面試的訓練)

PS:如你仔仔另一個自行選擇係SJC或者LS,機會亦應不弱。

rayseed 發表於 16-7-8 11:51
回覆 奥脫福 的帖子

請問爸爸是校友,自行有分加嗎?

Yes, 10 out of 180 points.
‹ 上一主題|下一主題