用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到York offer letter
樓主: chucimama
go

收到York offer letter [複製鏈接]

回復 RBaBa 的帖子

我都係17/11 in 的, local class, 26/11 已收am offer, 尋日寄左去留位了~
不過佢係車輪式收生的, 仲有機會~

回復 Mattb 的帖子

國際班$4600 你話佢貴又得, 但kln tong 呢個level o既kg收呢口價佢唔係唯一一間, provide o既o野如果係正比, 好多家長都覺得ok~
york 應該算係比較谷同多o野學o既kg, k2 k3 去考cambridge 試, 仲要返大陸考已經好多家長唔接受, 有d家長會覺得揠苗助長, 有d家長又覺得佢裝備小朋友考小一好有功勞, 視乎觀點與角度, 仲有小朋友o既能力, 如果小朋友好有興趣學o野, 受得壓力(如考試), 夠學術形, 讀york 應該係如魚得水

回復 Mattb 的帖子

多元智能係等老師揀中先有得讀咖, 所以唔駛擔心住, 當然如果揀中你你唔讀應該都冇問題;
至於需唔需要出外再學打補針, 幾時都係睇家長咩要求~
但聽朋友講多數2文3語都ok, 佢仔仔升左TSL 小一話好輕鬆~ 放學返屋企做完功課仲有得瞓下覺先食飯~

回復 cclemon2009 的帖子

開頭諗住搵個本地人做老師佢會易適應D, 因為佢都細膽妹o黎咖~
不過而家發現冇問題的, 佢上pg 好多時都係一對一 NET, 佢都明白同唔驚~
國際同LOCAL我都冇乜所謂, 最緊要係AM CLASS 而已~ AM我先可以自己湊佢返學, 陪佢多D

回復 chaualan 的帖子

咁請問 MULTI -INTELLIGENCE 係幾時上? 平日PM 定係SAT SUN?

回復 CHIHIMNAM 的帖子

咁GOLF 同 TENNIS 係咪都係MULTI-INTELLIGENCE先有 ?

回復 CHIHIMNAM 的帖子

咁你介唔介意分享下女女升左邊間小一同埋覺得YORK 幫到幾多 ?
小一而家銜接OK 嘛?
‹ 上一主題|下一主題