用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Catherine 收生的問題
go

St Catherine 收生的問題 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+ANNA5+於+16-02-01+發表剛剛

原帖由 Dadagaga 於 16-02-01 發表
SC上年都係咁,其實咁多人考,佢本身一定有priority, 例如有關係者,有兄弟姊妹,佢地內部可以已用number  ...
號碼應該無分priority。上年同朋友們一齊第一日親身交表,大家N無,都有細號碼。結果亦有人得有人唔得!

其實結果已定,無謂再深究原因。就算一班大學同學一齊apply management trainee,都唔係GPA最高,答問題最快嗰個一定得。每個機構都有一套揀人方法,而"叻唔叻"亦無標準,答案因人而異。

引用:相比起VICTORIA,+佢地的確無得比.++人地咪

原帖由 tobebee 於 16-02-03 發表
相比起VICTORIA, 佢地的確無得比.  人地咪一樣多人IN, 人地可以做到零OVERRUN!  OVERRUN 15-30分鐘都可以接 ...
咁同Victoria比又唔公平,就算同一樣咁多人申請,Vic有成8間分校,每校只處理幾百人易handle好多!

同意等得太耐唔理想。上年我in HKPS,又係11-12度,個仲要落雨無cover等咗1個鐘,全程抱b吹風!我當時都嬲,不過我唔會因此否定學校一切。始終學校設計係handle幾百個學生,唔係一年一次幾千人interview 。

如果有機會,我會同學校反映一下。希望下年可以再安排得好d。

引用:+本帖最後由+himhim101010+於+16-2-3+02:15

原帖由 himhim101010 於 16-02-03 發表

其實我都不知道SC點解有乜好,interview時個老師黑囗黑面 ...
唔肯做/扭計而最後有offer,每間幼稚園都有發生!其實小朋友咁細,係咪只憑interview表現作準?有朋友話有經驗老師會識分。再者,小朋友扭計,父母處理得宜,表現理解同可以冷靜返小朋友,其實係加分位!

‹ 上一主題|下一主題