用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 有冇2010-2011年度家長已叩門成功
樓主: dordormom
go

有冇2010-2011年度家長已叩門成功 [複製鏈接]

我係有一間私校收左...不過最like係ec...咁你呢?

原帖由 violin 於 10-5-28 16:39 發表
我哋跟你下一組, 9:15

你哋係咪都已經有一間半間着落, 而家只係睇吓有冇多一個選擇咁呢?!

我老公話in左20分鐘wow...我就冇睇錶啦...因我掛住係門口昅...當時我見校長背住佢地坐好似睇緊野咁...我估係每個人既file...跟住我只係見我個女答問題...唉...我個女出來問佢問d咩...佢話冇野問wow...唉...凶多吉少

原帖由 violin 於 10-5-28 17:13 發表
哈哈哈.... 係呀係呀..... 咪問你路個個攞.... 又咁啱, 不過好以你個組IN得耐D咁喎.....

係啦, 人哋又可以即日有電話, 我哋要攞攞戀個WEEKEND喇

校長都冇同我地講架...佢只同我前一組d家長講架咋...唉...
咁你有冇其他offer在手呀?

原帖由 violin 於 10-5-28 17:26 發表
我個咪又係, 佢話唔記得喎, 真係比佢激死....

我哋呢組都冇我哋响WAITLING LIST度添呀, 攞吉多....

wa...咁叻呀你個女...希望大家都可在ec見啦...

原帖由 violin 於 10-5-28 17:33 發表
有一間津校, 一間私校, 但最係入EC

最好就收晒個日2nd in個d小朋友...咁就大家都happy la...haha...

原帖由 violin 於 10-5-31 14:07 發表
HAHA..... 總之就煩啦, 成日望吓個電話 ..... 希望6月10日有多D位放出黎啦.....

唔好意思有少少唔係好明?10個位既意思係指俾所有2nd in既小朋友?如果係22/5見既又收左9咁即係得1個位淨….

仲有請問知唔知仲會唔會見人呀?

原帖由 bobo0529 於 10-6-1 11:23 發表
各位, 我只能提供到前一個星期六(22/05)去2nd in的有12位小朋友, 但只收了9位, 想請問, 知不知道上星期五去2nd in的小朋友總共有幾多位?? 直到今天, 是否一個都沒收到消息??

...

自己當然好想係入圍個班啦...但亦都唔想有人入唔到... 因為真係會好失望... 希望大家都可以係EC見啦...

原帖由 violin 於 10-6-1 14:14 發表
lovebabyv,

應是5月22日2 IN咗有12位收了9位,
而5月28日2 IN咗有15位, 聽葉老師講有10位會放响WAITINGLIST度 (即係有5位係完全唔入圍), 所以如果6月10日後有10個空位的話, 就會安次序取錄.....
如果我冇GET錯的話 ...

keke...我又估下dordormom講咩...有錯請指教
dordormom應該話佢個女個間學校有2位小朋友會放棄ec學位,不過最终有幾多個位release出來,就一定要等等等...
唔知有冇會錯意呢...keke 希望大家都可在EC見

原帖由 violin 於 10-6-2 11:37 發表
dordormom,

唔明你話"我個女間學校都有2個位RELEASE出黎"呢句係何解呢? 你指係EC定係你個女已有着落個間學校呢?

要等到12號之後真係好辛苦..... 不過, 總算仲有希望吧~~~ 大家加油呀!!! ...

校長話我地大約要等多一兩個星期呀...

原帖由 violin 於 10-6-3 09:29 發表
希望好快有10個位放出來啦.....

有冇人有最新INFORMATION呀...唔通真係要等到星期五

恭喜你呀....放心晒...
我仲未有電話呀.....

原帖由 meowmi 於 10-6-8 14:39 發表
剛收到播道的取錄電話! 各位加油! 相信你地都好快會收到電話!

請問你2nd in完有冇再去學校搵校長呀.....

原帖由 meowmi 於 10-6-8 14:39 發表
剛收到播道的取錄電話! 各位加油! 相信你地都好快會收到電話!

原帖由 meowmi 於 10-6-8 17:53 發表
剛剛去學校註冊仍然見到有人叩門

恭喜你呀...

原帖由 dordormom 於 10-6-8 20:42 發表
Received confirmation call today afternoon la..Yeah!!! Will register tomorrow morning la..add oil for the rest still not yet receive call.

突然感覺"成功"兩字,好似距離好遠好遠咁...

盼望...我覺得本人係"無望",因之前幾個post有我地一齊in既家長已收到通知取錄左啦...仲要係兩三日前既事啦... 真係"遙遠的他"

原帖由 violin 於 10-6-10 15:32 發表
lovebabyv, 我仲以為係成功咗添....

唉... 我D感覺同你係一樣...... 不過, 可能到下星期先有我哋份呢, 總叫有盼望麻

乜可以打電話去學校問咩...因有時去學校等校長,d老師都係答full晒已經冇位啦...

原帖由 claudiacsy 於 10-6-10 16:01 發表
Violin / lovebabyv

You can call school and find out, if success, they will put in the waiting list.

thx!claudiacsy,
我打左去學校啦...佢地都係話放左係waiting list內,不過位置較後 所以都係無希望架啦

原帖由 claudiacsy 於 10-6-10 17:00 發表
My son just went to interviewed on June 8 and I call school just now, they said it is success and put in the waiting list queue now, if someone release out.  They will call according to the queue.  No ...

乜waiting又有分第幾第幾隊架 唔知wow... 我地就放左入waiting,但學校亦有繼續in人... 我覺得我係落選架啦...
仲有咩可以做呀.... 教下我地啦...

原帖由 violin 於 10-6-11 13:24 發表
Lovebabyv,

你有冇問埋我哋係咪WAITING 第一隊呢? 頭先問咗, 答案同你一樣, ON LIST但係較後位置, 但照睇都取錄咗同我哋一日IN 個D小朋友, 其實我哋係咪同佢哋同一條隊架呢?! 超心煩..... ...

violin多謝你鼓勵... 完冇野架啦...我會再繼續努力架...thx!

原帖由 violin 於 10-6-11 14:26 發表
Lovebabyv,
又唔好咁諗.... 可能學校都要有兩手準備架姐, 唔好打沈自己先, 我當然明白你感受啦, 眼見同日小朋友已取錄, 而自己都係度等, 我相信天父一定會比一間合適既學校我哋攞..... 一齊加D油等啦~~~~ 再唔係星期 ...
‹ 上一主題|下一主題