用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 Ls 叩門面試次數
樓主: joan1021
go

Ls 叩門面試次數   [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

bubuG 發表於 14-7-13 00:51
其實真是讀數學的人,不鼓吹學奧數,偏偏各大名校都會睇呢樣嘢。唉,都是為咗貼金。

...
我兒能力上可以响奧數加以訓練,應該會有d成績,但做爸爸嘅一直反對,唔做無謂嘅嘢,浪費時間精力喎~希望有機會响其他戰場幫學校由長期團體亞軍,變成冠軍啦!

MrBeast    發表於 14-7-13 08:26
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:Quote:bubuG+發表於+14-7-13+00:51+其實真

原帖由 小曳人 於 14-07-13 發表
我兒能力上可以响奧數加以訓練,應該會有d成績,但做爸爸嘅一直反對,唔做無謂嘅嘢,浪費時間精力喎~希望有 ...
如令大家誤会,对不起!
以近半年—場賽事為例,孩子現校三個组别冠軍,LS—個组别冠軍,如果有缘,局勢將變成2:2,LS的確"有机会",但當然要靠其他隊友努力啦!

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

FATSHIT 發表於 14-7-14 23:15
回覆 小曳人 的帖子

恭喜晒你呀,真"鄧"你高興,得閒可否分享下個4個鐘既筆試係點架,可唔可以講下 ...
多謝!真係好多謝你地!

四個鐘考3份卷,中英數,阿仔話等好耐,相信等嘅時間唔少,起碼一個鐘!
卷嘅內容唔係特別深,可能大約P2上學期程度
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

FATSHIT 發表於 14-7-15 12:20
謝謝小曳人的回答,你個仔好叻仔,中數英數都吟勁

其實劍鳴同SFA都係先學中數,再加英數架!
小朋友只要有基本閱讀能力,小心作答,初小嘅數學應該唔難,好多時衰大頭蝦!

音樂唔勁,只係鋼琴3級,無乜吸引力架!

FATSHIT  我以為SFA一開始就係英數,你仔仔係咪音樂都吟勁,介唔介意講下他學邊樣樂器  發表於 14-7-15 14:46
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Cowbit 發表於 14-7-15 11:32
恭喜哂, 我地呢班幼稚園學弟學妹也為你高興!
咁細佬自然都唔洗煩啦!

...

係呀!真係鬆哂!
多謝大家,希望大家都搵到間合適嘅好學校!
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題