用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 海外留學生保險 - 英國
go

海外留學生保險 - 英國   [複製鏈接]

引用:想問大家有無幫仔女買?有的話,你幫襯邊間

原帖由 wloi 於 15-05-27 發表
想問大家有無幫仔女買?有的話,你幫襯邊間公司?
我網上 search , 見到有 Marsh, AIG, Prudential 同 ACE  ...
如我公司medical plan provides worldwide coverage to dependent, 還有需要買嗎? 除medical 以外, 这些plan 還包什么呢?

引用:+本帖最後由+siumiu2010+於+15-7-10+21:16+

原帖由 siumiu2010 於 15-07-10 發表
嘩,咁多点賠呀!本来無打算買,睇黎又要駛$

我去年九月買保誠,冇買outpatient個plan (因公司包子女及環球性保障),hkd1900

剛買了保x, $1900 less 10% discount

walter0723 發表於 16-8-23 23:04
回覆 DKmum 的帖子

請問是否經broker買?我打電話問cs冇discount。問過保誠sales又係冇。
我同agent 買的, 去年無claim 過, 續保有10%discount as no claim bonus, 但我冇買medical 因公司plan 已包子女及海外!

walter0723  Thx!  發表於 16-8-23 23:16
‹ 上一主題|下一主題