用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島東區(香港第三綱)家長派位分享
樓主: hkefai
go

港島東區(香港第三綱)家長派位分享 [複製鏈接]

我都想知..
可不可以提供一下呢,
等我有個計劃

原帖由 minmin 於 09-7-8 21:05 發表
有無讀柴米, 派升中結果???

回覆 3# rowdywong 的文章

佢吾會答的.

回覆 1# rowdywong 的文章

我吾系教師會的人

感覺吾同k班
k 班我知那個是同班同學 及學生的家長, 因有独立家長會

而p班, 到現在仍無法認識任何一個家長...
我帶過子女回校 2 年 (每日) , 有時會接放學
但返學, 小朋友到校直接入校... 只見佢地說話, 是不是同班, 吾知, 家長是邊個, 都吾知
放學, 看似一班完一班, 實際也不似

如不參於學校任何活動, 就一定不認識其他家長
就算偶而參與次半次, 也不能識.
所以無從問
而且還越級去問

試過問老師/校長, 他們也沒有說
學綱也沒有參考資料
据識其他有些學校, 是有注明每年學生派去那些中學.

真的有些無所適從

回覆 3# rowdywong 的文章

我相信每一個家長都覺得自已有權知道.
但學校方面怕, 一傳十, 十傳百, 好的當然好, 吾好的怕校譽下降. 這是無可口非

但此舉, 會令到家長, 感覺徬徨

hi bubblex

無法日日接返學, 因為要上班.
可能真的如你所說

懶媽媽

原帖由 bubblex2 於 09-8-16 11:09 發表

樂豬懶媽媽,
每日送小朋友番學識唔到家長唔出奇!
因為個個送完就走嘛..
但如日日接放學就好容易識到其他家長呀..
等放學時成日碰面, 自然就會點頭打招呼同傾計..
依我見..柴米家長並不是你所講咁疏離喎!

另外, 你 ...

hi hkefai

明白, 會嘗試
謝謝

原帖由 hkefai 於 09-8-23 23:48 發表
樂豬懶媽媽:如想多了解囡囡校內情況,可多與她啲班主任溝通。
‹ 上一主題|下一主題