用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 個個都話細碼書包不夠用, 大家可否分享下? ...
樓主: Jessy
go

個個都話細碼書包不夠用, 大家可否分享下? [複製鏈接]

有沒有小朋友用細碼都夠用呢? 不用另外再用手挽袋??

如不夠用的何否分享為何細碼不夠用呢? 如果長身可放到F4但較薄又夠不夠用?
   0    0    0    0
希望每天開心渡過 ;-)

pooh仔 發表於 13-6-29 01:21
細碼書包應喺放A4, 但而家工作紙,測考卷都喺F4, 相對膠folder 都會喺F4, 屈住好易爛.

...
咁擺到F4但較薄身的書包夠用嗎?

pooh仔 發表於 13-6-29 02:10
你所講嘅薄有幾薄?  

預計1日7-8堂, 我女班小一嘅time table 真喺有問題,可以一日帶3科書,其1日帶足7科 ...

普通薄啦, 不過睇完你講要帶既野無可能夠擺, 唔該晒.

Nettielai 發表於 13-7-3 23:44
回復 Jessy 的帖子

要睇你個小朋友幾高大, 我小朋友比較細粒, 所以上年買左SPI細碼書包, OK, 夠用, 跟住都 ...
多謝晒大家意見,我最後買了大碼,我囝算高所以ok

cat221 發表於 13-7-4 13:44
請問細碼lego可以放到F4 file嗎?

no

cat221 發表於 13-7-4 15:44
Oh no!佢好細粒的,有冇其他選擇?

我之前試過一隻spi比較輕身的, 夠長放到f4但較薄身, 你可以去太古jusco試試.  

Chowying 發表於 13-7-8 14:56
我個囡個書包, 由學校反泥, 入面d野好似打風咁, 工作紙成舊菜, 我真係教5到佢對摺 ...

這個都是我很擔心的事!!!
‹ 上一主題|下一主題