用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德信band 幾?
go

德信band 幾? [複製鏈接]

好幸運....我個仔都收咗...現在迷茫中... 請問多唔多功課做, 好怕多功課...林大輝&德信... 好難取捨!!!!!

vincher  唔好唸……林!  發表於 14-1-31 10:59
Yanamami  林。。。。唔好啦!  發表於 14-1-29 14:44

德信多功課嗎??

林大輝有咩唔好? 校風? 有冇小朋友讀緊呢2間, 比少少意見呀唔該...

我小朋友真係好幸運, 佢成績唔好, 老師叫佢選B3 中中 鳳溪第一, 如直資, 叫我地去三育...但我唔咁心, 我覺得佢未至於去到咁既LEVEL..我果區B3 真係好勁差... 佢品行同英文都好好, 有體育底....英文補習老師都話我小朋友冇可能冇學校收, 但政府制度係咁, 以佢成績只可以去到B3 冇計....所以我地去咗好幾間直資.... 而加由冇變有...我真係好激動... 好感恩......

vincher  考好嚟紧既呈分試及畢業試,maybe有轉机!  發表於 14-1-31 20:00
vincher  北区b3又真是难揀,德信比較好!再加油!英文好,maybe罗也ok  發表於 14-1-31 19:50
囝囝mama  林...3  發表於 14-1-29 22:50

cellon 發表於 14-1-29 15:05
識用EK,其實好易取捨:

看到在右上角的[搜索]功能按鈕嗎?
我係有做呢個動作, 成日做.... 只不過杀到埋身, 真係有D 藤...如林大輝, 怕佢易學壞, 但活動好多, 但德信又怕佢多功課做, 難跟得上, 會失去信心.... 請問德信多唔多小測呢?

引用:林大輝比較好一點點校風唔錯

原帖由 dsvsv 於 14-01-29 發表
林大輝比較好一點點
校風唔錯
我都有聽過,呢間學校,小朋友讀得幾好。所以我先煩惱中……

Elsamouse 發表於 14-1-29 16:46
德信都收左我仔
和羅定邦比, 係埋德信校風較好?
我仔想入羅中, 但上次面試肥咗, 會再去... 我有打聽過, 如羅中&林大輝, 後者好D, 相比羅中小朋友冇咁乖, 我唔知係唔係真...

Elsamouse 發表於 14-1-30 09:50
咁大家點睇羅定邦同德信呀? 羅中我已註冊 , 德信宜家都有offer俾我仔, 德信各方面是否都好過羅中? ...
我覺得德信係一間比較正統 D 既中學, 另佢地有好多學遊, 呢樣我好鍾意, 唔洗成日坐住係課室, 可以向外學習, 見識書本上冇既野.. 而羅中係一間比較自由既學校, 佢會有老師帶住, 俾學生自由發揮...真係要睇下你小朋友性格, 同埋你想你小朋友係边個方向發展...我小朋友IN 完2間, 佢覺得德信比羅中嚴緊好多...係佢自己感覺....2 間都係B2 當中都有少少B3生...

vincher  家在哪兒?  發表於 14-1-31 11:12
‹ 上一主題|下一主題