用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 約克
go

約克 [複製鏈接]

醒目開學勳章

唔好聽人亂講, 自己去感受間學校..

同埋可能你好快有其他 offer 呢...?

個人覺得家家有求, 唔係人地點解會開左咁多年仲嚮度, 一定有佢既知音人

醒目開學勳章

haha... 太好了, 老實, 我都幾鍾意 york 架 (雖然 in 左仲未有 offer), 佢可能真係貴 d, 但聽大家講, 佢會俾到野你, 我地係細 b, SC, KV 諗都唔敢諗, york 可能係俾多少少錢會有差唔多既野既學校, 家家有求, 完全冇問題喎..

大家都好想知你阿嫂既小朋友讀邊間...

醒目開學勳章

回覆 22# BeBeMa1012 的文章

請問你仔仔而家讀緊邊間啊?

我剛剛 (真係10分鐘前) 收到 YORK am offer.

醒目開學勳章

回復 25# 藤媽 的帖子

我係今日收到信架, 我地係12/11 in 既, 一路睇其他媽咪講都係8 日後就會收到信架啦. 你不如打去問下啦

醒目開學勳章

回復 24# laurettata 的帖子

贊成, 去完佢個校舍真係好靚, d 老師又 nice, 個 arrangement 又好, 可能收得貴所以資源多 d 啦, 但佢學店得黎起碼我強烈感覺到自己俾人 manage 緊 lor.

醒目開學勳章

回復 28# miffy 的帖子

聽到你咁講真係開心哂... 多謝你!

醒目開學勳章

回復 29# 藤媽 的帖子

希望大家做同學仔..!

醒目開學勳章

回復 45# MiniCooperS 的帖子

我係普通果種 (唔敢 in international, 驚佢唔收), 但係 am  offer, 唔知點解.

你會唔會讀佢個 playgroup?

醒目開學勳章

回復 44# caymanR 的帖子

非常同意! 去完佢個 interview, 見到個 campus 咁靚, 安排又咁好, 真係好 impressive.

好鍾意你果句: 九龍塘有邊間唔係學店! (可能係宣道, 不過出年都唔收 voucher 了) 我真係好 feel 到作為家長, 我係俾人 manage 緊, 而唔係俾學校既行政搞到一頭煙...

醒目開學勳章

回復 46# 藤媽 的帖子

Congrats!!! 你係咪主流 class? 你會唔會讀? (當然有餅餅老師果間既 offer 又另作別論)

醒目開學勳章

回覆 56# MiniCooperS 的文章

Haha.. 其實我多數讀佢既 K1, 都未必會考慮佢個 playgroup. 而家個個小朋友都番緊 PN, 都唔洗星期六仲番 playgroup 啦

醒目開學勳章

回復 51# 萬樂豬 的帖子

Hi 萬樂豬,

想問下其實主流同國際有乜分別架? 我當時都係驚國際多人報, 所以先報主流. 不過佢地係咪會有好多其他課外活動報架 (好似藤媽咁講)?

我上星期去 stafford in, 主任話佢地同 york 既課程相同, 星期六仲可以報 Cambridge 同 YPC (當然要再俾錢啦).
‹ 上一主題|下一主題