用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 人人都收?
樓主: chungmanchung20
go

YORK 人人都收? [複製鏈接]

原帖由 fishballbaby 於 11-9-2 15:27 發表
當然得喇,上年我拍阿囝玩iPad.

想請問dvd同勞作仔係咪interview n1時要俾? Thanks.

原帖由 saltato 於 11-9-9 18:07 發表
我個b細仔(10月底), 8月27日in左啦...所有小朋友都好叻, 得我隻b仔響度喊...

入到課室又想喊, 好彩有d blocks比佢玩先分散佢既注意力, 希望考到啦, 我都好鍾意佢地, 教英文真係好好, 我大女讀另外一區既 ...

剛剛收到通知囡囡, 24 sep interview. 囡囡比較怕醜. 我都好怕囡囡見到miss怕醜撲理我到又或者喊. 我交form時問佢地通常幾時interview, 佢地又話等bb歲半左右先安排, 點知都唔係. 你大囡係另一間分校讀緊, 收的機會會大d.

我想請問interview的過程流暢嗎? 需唔需要等好耐先有得in? 請問interview用中文或用英文? 會考bb d咩? thank you.

原帖由 chungmanchung20 於 11-9-15 12:37 發表

我仲未收到信呀...我地報國際班n1呀

i submitted the application form on mid of aug. maybeu can call them for checking.

原帖由 jenyung 於 11-9-18 22:53 發表
國際班Interview形式係,3組小朋友同家長一齊入課室玩玩具等叫名,一位外藉老師從旁觀察。之後有一位老師叫名 ,用廣東話問小朋友問題,例如叫小朋友選出指定物件,顏色,圖形,俾把梳/牙擦小朋友問佢點用。之後再有另一位老師同每 ...

請問叫左名之後係咪去另一張枱interview? 有d擔心玩緊玩具無端端帶走佢, 佢會唔肯. 請問你bb幾多個月大? 因為囡囡只得14個月大, 星期六interview啦, 不過佢唔識顏色,圖形.

原帖由 jenyung 於 11-9-19 13:12 發表
係,會叫去另一張抬。my son is 09/09 BB

你仔仔係in k1嗎?

原帖由 jenyung 於 11-9-19 17:45 發表
我地in N1,York的3歲班叫N1, 2歲班叫PN.

i see. thanks.
‹ 上一主題|下一主題