用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 楊思琦囡囡被德望退學……
go

楊思琦囡囡被德望退學…… [複製鏈接]

回覆:楊思琦囡囡被德望退學……

我好疑惑亦非常懷疑,如果唔係名人,SC會肯俾人食回頭草嗎?:;pppp:

davywm    發表於 16-3-21 16:32

引用:Quote:原帖由+meowymeowy+於+16-03-26+發表

原帖由 99dogdog 於 16-03-26 發表
所以唔可以憑學校去judge個小朋友, 就算同一間名女校既出來,幾斯文都有,好粗魯既亦有(響學校當然會檢點 ...

完全同意。

唔記得十二月定一月某天weekday同小朋友去迪迪呢,遇見3位穿學校運動服的高小女生。滿口粗言難聽俗語(未至於髒話)。我心諗着住校服在公眾場合咁様真唔appropriate , 忍唔住八卦行埋去睇清楚運動服的校名縮寫。

不看由自可,一看我呆一呆(無誇張,我真係嚇親),一地眼鏡碎。竟然是九龍區出名歷史悠久氣質見稱的名女校。後來睇朋友facebook, 知道當天該校舉行陸運會。他們應該是陸運會後結伴入迪迪尼遊玩。雖然如此,我還是相信他們只是該校的少數份子。

事實證明每間學校都有都有行為不好的孩子。不能見過一兩個小霸王就judge果間學校的好與壞。見到一兩個斯文大方,也要多看幾個才下定論。

Yanamami  女拔某年都有浸死小倉鼠新闻  發表於 16-3-26 09:44
‹ 上一主題|下一主題