用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 何謂九龍四大女校?
樓主: JamBBoy
go

何謂九龍四大女校?   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 15-7-21 09:40
做人父母, 唔怕個女唔叻, 最怕嫁唔出, 或者嫁得唔好.
如果有一間女校係可以"標榜"佢地既畢業生係嫁得好, 我 ...

拿拿拿, 我今次就唔同意你喇。我細個時阿爸教落, 唔理第二時嫁個老公幾好幾有錢, 都要堅持工作, 所以要俾D心機讀書搵份好工, 自己有經濟能力講句說話都大聲D。

BTW, 我間母校D同學仔好似都嫁得唔錯喎, 最霉似乎已經係我了

hkpapa852 發表於 15-7-21 12:40
嗱, 嫁得好唔代表唔駛做噃!

有人為生活做牛又做馬, 有人為消閒賺錢買花戴.
我哋學校轉咗新校長後agressive咗好多, 以前大家都唔睇成績, 目標係做個賢妻良母, 你話死未? 不過, 可能係咁所以大家先嫁得咁好, 識既同學仔入面, 都仲未有人離婚, 所以離婚率都應該係低既。

ylmanhk 發表於 15-7-21 12:48
姿色》學術
姿色同知識都要有

Unclejt 發表於 15-7-21 20:03
比我就排雙瑪高過 協恩、德望。
係囉, 協恩D女仔仲man過D男仔, 好鬼獨立強悍。

HaYi  Yep...  發表於 15-7-23 17:45
serinac  深有同感  發表於 15-7-23 15:35

hkpapa852 發表於 15-7-24 13:52
有D有乜事就賴落老婆到, 有D就有小三/感情缺失, 有D就貪得無厭 (今日知佢貪錢, 但仲會唔會會其它嘢呢?)
...
其中一個仲要係有事賴老婆+有小三/感情缺失, 真係大鑊。
‹ 上一主題|下一主題