用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈一英文B咗
go

呈一英文B咗   [複製鏈接]

manlee22 發表於 19-6-17 22:17
希望啦,多謝你呀,因為亞囝間聯繫係band A, 所以都驚入唔到

聯繫位係B1就可以抽啦。不過自行就慘D,但如果口語OK,應該都得既,始終面試時會考你。

manlee22 發表於 19-6-17 23:16
請教有無方法惡補一下?佢有私補了,再加個操卷班得唔得呢?

英文我阿大無補呀,平時上NET小組咋。佢今次衰邊瓣呀?

manlee22 發表於 19-6-17 23:26
Comprehension, 佢一向英文麻麻,多數A(85以上就A),有時B,但今次呈分呀,自行無望band 1 ar
...

無D咁既事,定D嚟,唔通84分就一定唔係B1咩。一於去書局買AT既comprehension練習做。不過長遠都係要多睇英文書。你暑假訂下young poat佢睇啦。我阿大英文響學校都算頭果批,但新請既NET睇過佢作文,都話係far below average
。你都係想小朋友讀英中啫,英文真係要下苦功。

manlee22 發表於 19-6-17 23:50
我好少買練習比佢做,請問AT係出版社嗎?另外Young post暑假版去邊度訂呀?唔好意思,我真是好少買呢D比佢 ...

AT係HKAT呀,即係pre-S1果D練習,家姐話深D既。young post係south China morning post少年版,你打電話去問問,6月9日截止咗,不過佢地好好人,我尋日上網訂仲俾。

yp.scmp.com/holiday

manlee22 發表於 19-6-18 08:12
咁就放心D,其實我直資係東九匯基但校長話一定要英文好。如果抽到入聯系學校更好,因為又唔使錢又 ...

但無論A唔A,讀英中打好個英文底都好重要。

mcl203 發表於 19-6-18 16:55
個人少少觀察,英文看重程度高於中文~~~

實在係。

babycute2009 發表於 19-6-19 21:47
請教young post同星島個份,邊份較好

唔識分呀我細個睇young post咪訂ypung post囉
‹ 上一主題|下一主題