用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家會經學校買書定出面買 ?
go

大家會經學校買書定出面買 ? [複製鏈接]

王家爸爸 發表於 14-6-24 16:33
經學校買唔駛煩。
但學校好衰, 8月底至派書。有家長同校長反映, 但校長話:咁早派書做乜, 暑假係俾小朋友休息, 唔係讀書。

王家爸爸    發表於 14-6-25 14:14

王家爸爸 發表於 14-6-25 14:15
真正的愉快學習學校,其他學校的愉快學習是用來講的。
唔止愉快學習, 仲愉快教書。
有啲小學, 班主任會同家長join個fb或whatsapp, 方便手冊或通告唔明白可以問老師問題。點知校長話唔準, 就算老師唔介意都唔得, 因為老師都有自己既家庭, 老師都要放工同休息, join 咗fb/whatsapp, 咁老師咪要24小時on duty。校長真係.......

joanthony 發表於 14-6-25 15:17
我都覺得唔應該, 老師已經工時長, 如果仲要放工後電話whatsapp應酬家長真係唔得了, 希望作為家長真係應該 ...
好多學校都有架。

HaYi  家長之間有what app, 同老師就用番學校E-mail 都夠啦,  發表於 14-6-26 13:26

emmazlo 發表於 14-6-26 12:15
回覆 little_yolky 的帖子

這間學校的校長真的非常好, 十分體恤老師和小朋友! 通常知道的都是校長過份進取 ...
但係我哋家長好想早啲有書, 溫定下年啲內容先。

HaYi  家長之間有what app, 同老師就用番學校E-mail 都夠啦,  發表於 2 分鐘前

好彩咪有Whatsapp囉, 真係救命符。學校小一無email。
‹ 上一主題|下一主題