用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 禮賢同崇真, 如何取捨?
go

禮賢同崇真, 如何取捨? [複製鏈接]

kitty_tang 發表於 12-6-6 13:16
一班超多人35-39人.k1洗手間在課室.小朋友幾天冇返學,老師唔會打電話黎.
小朋友在學校整親,冇人通知.我返屋 ...

聽落真係有D離譜喎!!

chickenwing2006 發表於 12-6-6 14:17
我囡而家 ik3 我自己覺得老師係超有愛心,ik 係一班配一個本地老師加一個地道普通話老師,另外有一外藉老師 ...

我估TT老師唔只有愛心, 仲好好記性. 我仔上個月剛去完orientation玩攤位遊戲, 到玩個時個普通話老師仲同我講係佢揀我個仔架!!  上年10月尾interview完到而家, 竟然仲記得, 勁! (咁我都希望佢唔好記錯啦)

jvcfamily  甘勁, in 甘多人都記得...不過我真係幾鍾意TT..  發表於 12-6-7 17:37
LuLuKiuKiu    發表於 12-6-7 14:55

chickenwing2006 發表於 12-6-7 16:12
甘可能你仔特別醒,所以印象深刻 d lor

其實我係估佢應該係特別"高" D老師都話佢唔似in K1.

回復+chickenwing2006+的帖子 都打過兩三

原帖由 nicole.wan 於 12-06-09 發表
回復 chickenwing2006 的帖子

都打過兩三次電話去拉,我問明年九月報讀的K班幾時開始招生,距話要十月頭先 ...
你講TT? 今年係9月1日&8日報名喎!

回復+leung-baby+的帖子 吾系嗎?你講9月1

原帖由 nicole.wan 於 12-06-09 發表
回復 leung-baby 的帖子

吾系嗎?你講9月1-8號報名是明年讀K1嗎?怎解我打電話去接電話果個又話10月頭? ...
其實我地係咪講緊同一間崇真?!

哇,甘睇完sarubuta+俾的網址~原來呢間TT是

原帖由 nicole.wan 於 12-06-10 發表
哇,甘睇完sarubuta 俾的網址~原來呢間TT是名校

cherriesiu 發表於 12-6-14 00:29
My big son is studying in TT primary school but my small give up TT kindergarden, chose  KRS.....因 ...

你大仔係由TT幼稚園升上TT小學? 咁佢讀崇幼時係點?

因為我暫時只係focus崇幼, 所以想聽吓你個仔喺崇幼經歷.

不過我都同意樓上家長講, 都係人夾人.

Quote:原帖由+yukai+於+12-06-15+發表係咪

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-15 發表
主流 ~ 要問問,我估廣東話為主 !!

Over over 有冇主流部 Mami 可解答下
以我所知主流係考中、英。

‹ 上一主題|下一主題