用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

#4   13 Jan 08 - 香薰園+士多埤梨園+雲泉仙館素食午餐

請問你哋小朋友叫咩名呀))))

yy1234 (1a1c) > (小朋友中文名)
koeydadamama (2a1c) > (小朋友中文名)
alvinamami (1a2c) >伊彤 & (小朋友中文名)

原文章由 yy1234 於 08-1-9 10:06 發表
hi hi Florence....

pls check pm....
thx

check過啦! 無嘢喎

原文章由 Hayley04 於 08-1-9 13:26 發表
She sent it to me, it is Yammy.

I want to get her chinese name ah.

alvinamami (1a2c) >伊彤 & 顥焜

知道啦! 唔該晒!
另外,你唔好張個電話post出啦! 避免有不必要嘅騷擾麻。

原文章由 monkey妹 於 08-1-14 10:43 發表
大家尋日玩完累唔累呀 我地玩得好開心, 可惜晴晴只鐘意摘士多埤梨但唔食囉

HEILI都係呀)))
尋日真係好好反,好開心

原文章由 kylie_mom 於 08-1-14 12:22 發表
各位家長,

我好開心大家都參與我們所搞的活動, 我好希望每月/每兩個月聯誼一次, 亦讓小朋友更加聯繫感情, 能將友誼帶上小學(sorry, 諗得長遠左)

因此, 我希望我們的活動能更有系統, 所以想成為一個統籌會, 每次 ...

我贊成嘅!
相信大家都想每次活動都有系統、順利、豐富、熱鬧、經濟架嘛

SRL家長自組活動現需要以下職位, 有意者請自薦!!

財務: Kylie_mom
聯絡(參加者): monkey
聯絡(場地) : Phoebekk
交通:  
娛樂:Florence
監制:Hayley04

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 08-1-15 09:50 編輯 ]

原文章由 kylie_mom 於 08-1-15 11:51 發表
florence,

剛剛係自由報料度睇到(自制泡泡水), 妳可以參考, 咁對小朋友就安全d啦 .

http://bubbleblowers.com/homemade.html

Thanks so much!!!

原文章由 Hayley04 於 08-1-15 17:40 發表
大航假期, www.62844992.com
雲泉仙館齋宴
一天遊
1天
詳情
雲泉仙館齋宴
一天遊
品嘗:豐富齋宴餐
暢遊:沙田車公廟
贊化宮
鏡蓉書屋
士多啤梨樂園
$69+$20 = $89 Vs. SRL $75…… ...

我覺得SRL嗰個好玩+底玩d

哈哈! 騎馬任食BBQ,唔知大家又點睇呢?

香港馬術中心
http://www.hkthebest.com/hkrsa/

原文章由 kylie_mom 於 08-1-16 14:15 發表

hello,
監製一職的名稱好像怪怪的, 改為(統籌)會否好d呢
場地查詢你可交俾Phoebekk代辦, 之後佢再向你匯報, 等你決定.

唔係! vic 想大家俾d意見or提意吓其他地方先。
落實係先交俾場地負責人跟進囉。

原文章由 瑜媽 於 08-1-16 15:31 發表
唉, 這裡咪舊年11月公司攪過旅行囉 .

果度比人騎馬的地方好細咋(圍2個圈仔, 前後加埋一兩分鐘到, 仲要5歲以上先比騎, 上次瑜瑜側側博唔多覺咋 ) , 除了騎馬, 可餵紅蘿蔔比馬吃, 同埋燒野食, 仲有個空地可玩,  ...

如果以$148有得睇真馬(最好可以偷雞啦)、餵飼馬、又有得食,我覺得ok架。

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-16 23:57 發表
各位,

爸爸將啲相條Link搬咗位, 開咗個"聖羅撒幼稚園活動區"

http://www.fotop.net/brianlam/brainlam04

P.S. 歡迎大家入去爸爸個相簿睇其它相, 不過要注意相簿裡面加咗音樂 (SRL嗰個就冇), 大家如果係公司 ...

你真係細心架jack,多謝您提醒呀

原文章由 kylie_mom 於 08-1-17 16:39 發表

OK, thanks!! 因你講在先, 怕你誤會

辛苦晒喇

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-21 03:02 發表
with date既話, 因為執過相, 唔知可唔可以call番file個date, 我驚變咗係執相個date呀, 依樣要麻煩kylie_mon問下先啦

唔駛擔心,日期唔會/好難被更改架!
fotomax可以幫到手嘅

原文章由 kylam100 於 08-1-22 16:15 發表

我想要soft copy..ok..
tks
kylam

如果你唔介意,不如你俾個地址 or同pandacat聯絡,請佢copy多隻俾你啦!
咁kyliemon可以專心負責晒相工作(統計、交收及帳目)。

原文章由 kylie_mom 於 08-1-23 10:52 發表
我覺得自己在srl活動時太官僚, 有系統是好, 但過份執行就不好, 令人覺得一切要聽我的指揮 & 依我地的制度, 令其他有心想攪活動的媽咪覺得麻煩而卻步, 以免多生是非.

其實, 之前有媽咪想看看有冇興趣騎馬, 我未待其 ...

傻豬嚟架! 咁鬼講得咁嚴重啦!

其實大家做/講咁多野目的只有一個,讓小朋友開心學習、豐富知識.....等等,無謂介懷啦! 等我返你先

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 08-1-23 15:12 編輯 ]

bony,

Pls add me,
4) Florence / 2A1C (21/3, 22/3, 24/3)

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 08-1-31 15:46 編輯 ]

A -- 6/4, 20/4 (2A1C)
B -- 4/5, 11/5 (2A1C)

原文章由 Hayley04 於 08-3-11 17:30 發表
不如定日期地點等大家想想, 夏天快到雨季來臨, 到時好難出黎玩, 我仲想攪個親子閱讀, 等小朋友練習下講故仔, 增加對故事閱讀的興趣。你地點睇?

A, 馬術展館(沙田馬場)+ 親子閱讀 + 午餐 + 遊戲
(6/4, 13/4, 20/4 or 27/4)

B,
錦田鄉村俱樂部 (1/5, 4/5, 11/ 5, or 12/5)

1, Hayley04 (12/5, 11/5, 18/5)
2, JanYiuMa (12/5 anytime 11/5 & 18/5 after11:30am)
3, Florence (12/5, 11/5, 18/5)

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 08-4-13 22:28 編輯 ]

‹ 上一主題|下一主題