用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 ...
樓主: janetngan2
go

^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 [複製鏈接]

我今日當然有 比佢班主任啦, 佢都係今朝先知咋:;pppp: 你就好啦政慧同你講咁多嘢, 我問祐祐佢就成日話唔記得,唔知 所以我成日問佢"你究竟有無返學架" 好彩你係學校見到佢咋

聽政慧咁講, 真係好想快D睇吓本嘢呀
原帖由 janetngan2 於 08-9-5 01:33 發表
俊祐媽媽:哈哈...連祐祐都話自己老虎組  
潘老師都有講,佢地只返左幾日學,都未可以記得晒,慢慢比佢地適應 重話佢地琴日係課室既時候,每位小朋友都自我介紹
今日政慧同我講話係學校''吸印''落 ...

QQ吉吉 : 聽你咁講, 好彩唔係淨係得祐祐咁 但起碼你個女解釋得好清楚呀 我問祐祐佢又係嗰句"唔記得" 其實我都估會唔會係因為佢哋升高咗一班, 所以要訓練佢哋自理能力呢 但我噖晚都用"雞毛掃"嚇佢, 話下次就打到佢'pet pet'開花

原帖由 QQ吉吉 於 08-9-5 09:24 發表
PatB, 我d資料都係多得其他媽咪提供咋, 好嘅當然要報告埋俾創價各位同學知啦!

亞q都係 , 佢尋晚話自己係B組. 我問唔係sir滑梯呀/木馬果d咩? 佢話:唔係! 老師話B組响課室, A組出去活動遊戲咁... 又唔似假 ...

政慧媽媽 : 你真好啦, 唔洗我擔心佢係學校嘅生活 起碼有你個八妹仔講我哋知新事物

係呀, 上次返反去學校交假期工課咁啱見到周老師, 同佢傾開計, 佢都講佢哋三個好快就適應了 佢仲叫祐祐每日返到學校都去"幼兒班第一組"搵佢先上課室, 但我問祐祐有無搵周老師, 佢日日都係嗰個答案"周老師唔係第一組呀":;pppp: 不如你下星期叫政慧試吓, 睇下係咪真嘅

你知唔知呀, 我話比周老師知, 嗰日家長會細佬以為自己去咗醫院, 老師當姑娘笑到佢死呀
原帖由 janetngan2 於 08-9-5 16:10 發表
俊祐媽媽: 個個小朋友都唔同,有些你點問佢都唔講,有些呢就好似機關槍嘜都講,而我政慧你都知佢係八妹仔嘛,所以你放心佢講關於學校既事,我一定同你講 ...

政慧媽媽 : 點解你咁晏都唔出門接放學嘅, 政慧肯搭校車呀

patBmom : 我又要24/8嘅相呀, 你pm比我得啦 Thank You !!!!!!!

係呀我好早就買咗啦, 但唔比佢哋玩住 費事佢整爛呀:;pppp: 所以都係星期五先比佢

Sorry 我星期六, 日好少上BK架, 所以今朝先見到, 我PM返比你啦.....
原帖由 ballball411 於 08-9-7 12:45 發表
佑佑媽, 你收唔收到我pm 呀?

點解我哋通告無話帶月餅嘅 淨係星期四帶一條蕉, 星期五帶燈籠咋

同埋想問大家生日會著"中國服", 你哋會唔會著新年嗰件定去買架 我怕新年嗰件會好熱呀, 上年好失敗呀, 遲咗睇通告, 所以無著呀...  今年一定要同祐祐補返先得

原帖由 DOROTHYFAN 於 08-9-7 23:19 發表
學校要仔仔星期二帶月餅返學,如果冇傳統月餅,只有冰皮月餅,大家會唔會特登去買?如果帶冰皮回校又會唔會覺得唔係太好呢

喂, 我今日lunch經過"女人街"見到有短袖呀 男仔就無咩款但女仔就好多色呀 但因為趕時間所以無問 明天我放工行嗰邊就問吓佢幾 再話你知呀

原帖由 janetngan2 於 08-9-8 16:09 發表
上年我無買中國服比政慧,今次會買番件比佢

森爸真勁呀, 可唔可以影張相出嚟比我哋欣賞下呀

政慧媽媽 : 你和 petBmom就好啦, 阿仔阿女有進步 祐祐填色都好 無咩過界, 但寫字依然係咁唔專心 死啦, 我發覺佢真係唔鐘意寫字呀, 大家有咩方法呢

HoBee : 唉, 呢個計劃我早幾個月, 佢唔肯食飯時政慧媽媽已經教咗我啦, 開頭都好work架 之後當佢肯食飯時已經無咗件事了 而家我哋終於係屋企搵個睇唔到電視和玩具嘅位比佢坐嚟做功課 加上佢叫爸爸唔洗睇住佢做功課, 可能無咁大壓力,噖日又正常返啦

原帖由 HoBee 於 08-9-9 23:13 發表
MayMayNg: 你試下整本寫字貼紙薄給他,無次寫完字就獎一個給他, 儲夠數就獎D野給他!
我都係錦鼓勵浩浩彈琴! 仲有浩浩初時寫得唔好,浩爸會擦左去! 浩浩話寫得好辛苦,擦左唔開心 ...

HoBee : 真係好清楚呀 但我個仔一定唔明我講咩的

DOROTHYFAN : 聽你唱返首歌先醒起中秋節個月亮係圓架, 祐祐仲填咗半個月亮嗰個圖呀

QQ吉吉 : 你都一樣好 呀, 咁有創意 係呢細佬仔返學習慣嗎, 有無扭計呀.....今朝啱啱諗起, 想問你工人嚟咗未, 而家聽你咁講都"燉"你 辛苦日子終於都過去了, 希望呢個會OK啦, 我經驗印印會好D嘅......

好啦, 等你安定哂嘅時候, 下個月不如大家又一齊BBQ呀

放完幾日假, 又係時侯上嚟傾計啦

patBmom : 森爸真係好 扭波波又得,整燈籠又得......梁森梗係好 爸爸啦
原帖由 patBmom 於 08-9-12 01:23 發表
http://www.patleung.com.hk/Gallery/DC091101s.jpg" border="0">

呢個就係森爸幫梁森整既Q版鐵人28燈籠喇!
好求其架咋!

16/9 阿仔無返學呀(因為我哋去咗 Disneyland) 等佢今日返嚟睇吓先, 但我聰佇丞媽咪講好似係上午架, 以我d懶鬼 咁早實唔得啦.....但我都同janet一樣九龍城未係我心水

hi_baby,

OK,OK......BBQ一定 晒大家的
原帖由 patBmom 於 08-9-16 20:22 發表
今日有張通告係報名參觀九龍城區啲小學,
大家諗住join邊條路線呀?
我都未諗到,
因為對嗰啲學校唔係咁認識!

janet,
唔該晒,
嗰日急急趕住接放學都冇停低車同你傾兩句添!
真真唔好意思呀!
...

各位媽咪, 真係唔好意思了, 我無去培橋簡介會呀 因為阿細仔突然間又病咗呀, 腸胃炎+發燒呀 所以無得同你哋講呀, 唯有等出年啦

喂各位媽媽早呀 細佬仔好返好多了, 好彩第二日已經止痾了(佢無嘔過) 但唔知 佢到而家一日都會痾二,三次但就唔係水, 比正常軟些.....但佢又非常之精靈喎 唔知關唔關D藥試呢 因為醫生要食晒為止, 但平時細B好 食藥架, 但今次D腸胃藥佢一食就嘔返晒出嚟 所以我哋無比佢食呀

政慧媽媽 : Disneyland 好好玩....仲好熱呀!祐祐非常之  但唔知係咪掛住照顧佢哋, 自己一冷一熱, 噖日開始暈吓暈吓

QQ吉吉, patBmom : 我淨係諗住今年繼續做義工咋, 無諗過參選呀:;pppp: 你哋如果參選, 我哋一定會投你哋一票的

我下星期會開始計劃下BBQ架啦, 原本佇丞媽提意下個月尾個sunday(26/10) 搞 Helloween BBQ, 但嗰日祐祐班有個同學仔生日會呀, 我諗緊 saturday(25/10) 還是 sunday(26/10)好, 因為BBQ時間分兩part架, 10:00 - 16:00, 17:00 - 23:00 不如大家比d意見

政慧媽媽 : check 咗啦, d相非常搞笑呀 我仲飛埋比佢契媽呀
原帖由 janetngan2 於 08-9-18 11:36 發表
俊祐媽:請check email ~

patBmom : 係呀, 我係0704媽媽會都見到呢個post呀, 真係 所以未見過嘅人最好唔好上人屋企呀, 個孕婦又好似單純咗d呀 希望大小平安啦
原帖由 patBmom 於 08-9-18 14:13 發表
我都覺得janet呢兩個時間都好,
大家決定啦,
我有得玩就乜都得架喇!

今日報紙有單野好恐怖,
話有個孕婦俾一個啱啱流產咗有抑鬱症既女人劏肚攞B呀,
見啲人話係BK網友嚟架!
http://appledaily.atnext.com/te ...

QQ吉吉, ballball : 係呀, 我表姐兩個仔以前都係讀馬小架 佢都話舊馬好過新馬架....
原帖由 QQ吉吉 於 08-9-18 15:29 發表
MayMay/Janet, BBQ我都贊成 Sunday day time.

ballball, 聽聞...聽聞咋! 舊馬學術高少少, 紅馬校舍環境優越d.
‹ 上一主題|下一主題