用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求教:G10考SAT score 1350應該再考嗎?
發新帖回覆
go

[美國] 求教:G10考SAT score 1350應該再考嗎? [複製鏈接]

ckh689 發表於 23-9-9 21:11
SAT English 難考,對本地生都一樣,即使first language係英文,都未必考到高分,所以都要多練習。英文卷上 ...
報大學唔係 G12 學期頭先報嗎? 點解要升 grade 11 嗰個暑假咁早就要考?

beastiebistro 發表於 23-9-10 00:03
除咗本身要應付DSE(或者IB)嘅考試,報美國大學其實有好多好多嘢要做。報每間大學差不多都要由頭寫一次一 ...
你都有道理, 只係擔心太早考,英數程度都未夠好,考到既分數唔夠高

BearMoon 發表於 23-9-10 18:35
想知佢個底係幾多,睇之前網友好多升S6之前搞掂。怕去到S5先考第一次如果唔太理想就時間緊迫
S4就輕鬆d。 ...
你小朋友 G10 已經考SAT, 我嗰個先啱啱開始練習 PSAT 咋, 其實我唔知同 SAT 程度爭幾遠。 不過聽完你咁講真係要預早準備

barque 發表於 23-9-10 21:50
其實SAT唔算學術測試,-般讀完中三的課程已經足夠去考。至於高分與否其實好睇小朋平時的底子,其實身邊都 ...
我一直以為 SAT 係 G12 程度。 咁我可以叫個仔試下做 sample test
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊