用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 1派band 2
樓主: chingcat
go

Band 1派band 2   [複製鏈接]

acgy 發表於 21-7-18 11:58
回覆 chingcat 的帖子

年年都有人話BAND1派BAND2C或3, 講真得兩個情況.

有啲校網 真係有咁既機會
但應該唔係九龍城區
九龍城 出現得咁既情況 實係有d 奇怪原因

chingcat 發表於 21-7-18 13:05
回覆 hkpapa852 的帖子

估計都係, 呢件事,可警惕一下之後嘅家長。 唔好諗住自己band1就只填曬自己心儀的 ...

年年都有人教 大抽獎 唔駛填哂咁多格
「唔係band 1  填左入左都唔要架啦 唔駛填咁多架」
「band 1生實入band 1架 填哂band 1個d學校得架啦」

年年都見到呢啲「教唆他人自殺式填表」 post 睇到 真心想鬧爆佢

acgy 發表於 21-7-18 14:37
真心想知邊一區有咁既情況, 我冇真正研究個所有區的學位數量, 佢要BAND1校爆位之後連BAND2AB都儘收BAND1生 ...

我講緊南區 band 1 唔夠
但band 2夠唔夠俾返哂band 1+band 2 我就唔知 我都好想知(emoji)(emoji)(emoji)

AppleChow 發表於 21-7-20 16:33
荃灣區有這情況, Band1生或邊緣人, 被派去葵涌Band 3校, 叩門去翻Band 2A,睇下2016/2018校網就知荃灣區幾 ...

你講個堆學校  應該好多區都有借位
係屬於特殊學校之類
每區都有 俾有需要的學生填
有啲係講明不選不派

王家爸爸    發表於 21-7-20 20:49
‹ 上一主題|下一主題