用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 我的英國公立學校日記
go

[英國] 我的英國公立學校日記   [複製鏈接]

KIMLIFEINUK 發表於 20-10-27 17:40
9月

聽日就正式要返學。結果成晚都冇瞓唔著,到到半夜好耐先至可以瞓著。竟然六点鐘就太緊張起左身。一直 ...

哇! 阿女好乖, 寫日記!

多謝你分享, 好睇!

KIMLIFEINUK 發表於 20-10-27 18:15
first school day (continue)

一個複雜嘅午餐時間過去之後。我哋上數學堂。老師竟然係第一日上堂嘅時候就 ...

阿女讀幾多班? 佢同你感情一定好好, 會share 俾你聽考試。 當然仲有日記。

KIMLIFEINUK 發表於 20-10-27 19:01
佢今年九月year 7.之前考左11 plus.

其實我原本估計佢升中已經係一個新開始,仲要係新地方,一定唔容易! ...

佢自己過去讀? 咁住host? 11 歲佢好叻, 好多野慢慢就會適應, 佢地適應力比我地強。 做父母慢慢guide住佢就得。

KIMLIFEINUK 發表於 20-10-29 21:17
九月尾

今日學校發生咗大件事。我哋班有個女仔。之前因為偷偷影老師上堂。個video仲放埋上whatsapp group  ...

練琴可以唸唸呢d

KIMLIFEINUK 發表於 20-10-31 13:36
係呀!唔多公平,佢當我好似都係有上過堂咁,問我時又唔解釋清楚!再問又無耐性,現今D細路真係缺少耐性, ...

我發現佢地既不耐煩係對父母而已, 你睇佢對朋友講解功課其實好有耐性

KIMLIFEINUK 發表於 20-10-31 20:35
係喎!真係唔公平!反而我對其他人無乜耐性,但對阿女就儘量有耐性D添!

我唸因為我地太愛佢地, 愛到一個點佢地將呢份愛take if for granted。
‹ 上一主題|下一主題