用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3   [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 choleliu 的帖子

昨天退晒燒出左院啦 ! 咁就4日3夜養和自由行 ! 呢個package貴過去日本ge 4日3夜呀 ! 所以呢,溜冰燒錢都係燒落個動作度愈學愈叻 (有回報),但我個女果d係燒到顛左將d錢燒左落醫院和醫生費到呀 !

所以其實學溜冰加堂執動作係好抵架啦 ! 起碼小朋友有進步ma
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

小豆媽 :
係呀...心心無事係最重要,其他都唔重要。多謝晒你呀

呢個4D3N養和自由行,埋單係差不多30 SETS RIC假日學費呀 ! 所以各位燒D錢絕對有價值過我地架 ! 去搵V呀、B呀執下啦、去E到上下散餐啦、去溫自己個教練上多幾當啦還掂考完試,值架 ! 最緊要D細路開心,開心就病痛都少D架 ! (我個女無辜辜,平日都開心架啦都無啦啦燒到106度,我人都DIN呀)

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

咁真係太好啦,今次SKATE ASIA好值呀,係未呀 ? 所以,我先話唔好比穎穎BOBO停學啦,3個人搭的士出MEGAICE又加埋 "行李",OK架 ! (如果F去megaice) 加上L鬼婆過MEGAICE,咁又可以比穎穎跟佢,正呀 ! 唔駛諗啦,去啦 ! 我和心心支持你地 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

SUGAR媽好鬼可愛呀 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

有道理無事最緊要

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

你都叫窮  唔係掛 ? JAR車出去都要油錢喎,D油又貴,有時我去得遠我寧遠的士,泊得車入得油都差唔多。
其實MEGAICE學費算唔算貴 ?  到時你會學幾DAY ? 不過穎穎BOBO跟返F又可以跟L,L的PROGRAM好正架~~值得 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

多謝關心chole媽真係唔理燒左幾多set,個女無事就算啦 !

唔好話我話心心丫,就算我捨得比佢一天燒一SET係冰場,佢都無福消受啦 ! 一WEEK一SET就OK GE !

醒目開學勳章 貢獻勳章

我覺得 : 去到咁上下,有2個教練OKAY的,太多小朋友真係唔知聽邊個好 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 chingmandy0705 的帖子

心心有位老師在澳州,佢都睇到報紙剛才打電話來問我,心心有沒有好唔開心...我話  : "都okay ge,不過當然唔close就更好啦 !"

醒目開學勳章 貢獻勳章

你要保重呀 ! 最緊要。。。。。。唔好傳染比個女呀 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 do-re-me 的帖子

我都知、我都明...但病都無計,有足夠休息才有足夠體力應付呀 ! 我個女仲慘,昨晚一心想去練習,拎對鞋出來 --- omg ! 太耐沒有溜冰,把刀上次抹得唔好上星期佢病左我唔記得拎對鞋晒下太陽,生秀 ! 唔洗溜 ! 要等磨左刀先得 ~~

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

係...唔同晒 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

心心就係想去RIC搵你地呀 ! 佢知你地星期二係度。佢睡前,話唔捨得,唔捨得你、又唔捨得穎穎...下星期二應該會去的。至於星期日,唔知會唔會打10號風喎6點之後多數family dinner,你地至到幾點 ?

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 do-re-me 的帖子

其實會唔會因為學校d功課太刻板、太重複呀 ? 我個女都係,佢唔鐘意d抄寫、重複功課,就算係做maths, 如果係做10題類似ge,佢會跳step跳到上太空,有時直接寫個答案入去,會好低分 !

我覺得鐘意看書溫書已經係好好習慣,或者暑期功課比個schedule佢,慢慢做,唔好一日做晒同類ge功課,會唔會好d ?

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

小豆媽 :

學校的worksheet有趣味係吸引小朋友架,我女間學校係無mug功課,但時常做project, 一做就1個月,要research, analysis, report...都ok。

至於佢細個我就自己做worksheet比佢,funny一d,等佢鍾意做,不過佢就唔算抗拒做功課但一定唔鍾意lor ! 佢都係鍾意睇下書多d。

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

Cannot agree moreReally busy for full time mama or both full and part time mama

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 蜜蜂仔 的帖子

Welcome...加油 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

始終讀書行先 - can't agree more

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

細女出世後,我無溜過冰LU

醒目開學勳章 貢獻勳章

Add oil, waiting for yr own skating movie
‹ 上一主題|下一主題