用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

依兩日忙少少,都要溫一陣書至追到。我lunch就join唔到,所以要1(b)或者2(b)。或者今次你地食lunch先,遲d再約dinner。

stellacl 寫道:
各位,

等我update一下先 :

日期改為星期四( 11月17號) 食lunch or dinner

地點 :
(1) 尖沙咀 (todai)         
- stella
- joey媽媽
- kmwun

(2)  其他地點
- stella
- wewangwang
- kmwun
- joey媽媽

時間 :
(a) 中午12:30 - 2:30   
- stella
- joey媽媽

(b)  晚上 7:00後
- stella
- kmwun
kmwun, rachaelmum, ALAL, & 其他有興趣既媽咪, 快D報名啦.  希望就到最適合既時間.
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

wewangwang

依期唔好話頭暈身hing,俾人激到嘔血都放唔到假住。唔使嘔住血俾人捉上機出差已經要還神有緣千里能相會

wewangwang 寫道:

kmwun.....join到既........ 頭暈      .......身熱   ........sick.....leave.
hee hee  

joey媽媽

我真係好掛住你架,我都好想出lai,下次,下次我一定想辦法。話說尋日要同仔仔去買冬季校服,事源早前填好訂校服張表,不過仔仔又唔記得交,咪要走去買,好彩屋企附近有。尋日又約咗裝濾水器,仔仔居然話d濾過嘅水"好香" 重要陪太子做埋功課,卒之攪到我自己由公司帶番屋企d功課做唔晒  

joey媽媽 寫道:
kmwun
你個衰鬼再諗下辦法啦!而家你唔使見我ga 喇!剛剛Agnesng同我係星期日講起你,話你無學溜冰無得同我地出來呻下傾下計咁,如果你出埋黎就更加好 而家食lunch 你又唔出,咁點先,係唔係唔想見我先   ~~~

joey媽媽

我裝咗kawai用開嗰隻everpure。如果你地喺美麗華左近食,我都應該可以過到嚟

joey媽媽 寫道:
終於咗裝濾水器喇!最後買左邊隻呀!有好介紹嗎 [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

尋日又約咗裝濾水器,仔仔居然話d濾過嘅水"好香"

又 update下先...

日期11月17號, 星期四食lunch
時間 : 中午12:30 - 2:30   
地點 :
todai 或 其他地點 (有甚麼好提議?)
- stella
- joey媽媽
- rachaelmum
- kmwun

stellacl

而家由黃埔出尖沙咀交通算好咗好多,我應該好大機會係打的到門口(又懶行嗎 )仔仔都攪得掂,其他都唔係問題  

joey媽媽,
我ok呀, 都近架 !

kmwun, 你近嗎 ? 如果黃埔出黎, 漆咸道落車, 天文台道過黎應該都可以架, 是嗎 ?
[quote]
joey媽媽 寫道:
stellacl

金巴利道∼皇悅酒店,近唔近你呀    我見到飲食男女有介紹呢間,多唔多野食我唔知,價錢都係$78未計加一

joey媽媽

學校咁有誠意,重有我地支持你,應承咗就盡力而為啦  

joey媽媽 寫道:
各位:
   大件事喇!我仔學校副校剛剛打比我,叫我再考慮下可否當家教主席一職 內容~~大致係再解釋家教運作情況同埋講點解想我做主席,副校話因為我可以再比d學校意見一同合作如何幫我們差異的小朋友,一同討論一同合作 講完一大輪我都唔知點再推,推又死唔推又死,終於無辦法之下認承左 呢件都唔知係好事或是壞事,唯有當一年看看情況啦 出到副校打黎,我真唔知點推

Dear all

我都剛剛收到風要出差,不過時間未定,可能依個星期亦可能下個星期。其實我都好忟,因為重未有人講到去做咩,無啦啦要飛晒錢又晒時間,問多句重講到好似我唔想飛咁

joey媽媽 寫道:
另外,第二件事希望得到你們體諒,剛剛收到特殊組那邊家長組織係17/11星期四開會,我係要出席ga,所以果日食唔到下午,可否改期呀!sorry呀,掃你們慶 sorry 原諒我呀 唔好意思呀    改期日期可以為14/11,15/11,16/11,18/11或是再下星期四24/11 sorry 原諒我啦

大家咁就我點敢唔出現,一定到!

出差當然係公司俾錢,不過無無謂謂一來一回搭成8個鐘飛機,重可能要星期六至返,啲錢不如俾我好過咁side

各位,
我已經book左喇 ! 6位 12:30pm (我預留靠邊位, 費時我地幾個c9仔 嘈到人地.. ) 1樓呀 ! 我用我個名留位, 到時見 !  有d緊張添...
kmwun, 爭你未confirm, 不過都已經預埋你架喇 !

日期11月10號, 星期四食lunch
時間 : 中午12:30 - 2:30
地點 : let's try 皇悅 lunch buffet
-stella (ok)
- wewangwang (ok)
- joey媽媽 (ok)
- rachaelmum (ok)
- Cheungmanwai (ok)
- kmwun (ok)

stellacl

仔仔要讚 媽媽都要讚

joey媽媽,

不過有樣野要讚下個仔, 上星期測驗英文, 有100分呀... 阿仔話全班得佢一個有100分咋...仲有人有30幾分添...上星期五開始阿仔有乜野要求, 我都應承佢, 仲話因為佢有100分, 所以應承佢.

stellacl

我地兩個都好似剛好都成反比o番 留番佢地兩個我真係無眼睇,由得佢地困獸鬥,一於少理!

薪金同工作時間通常係成正比既   

joey媽媽

而家可能20幾號至飛,可能我都有d亞氏保加症,好唔鍾意改嚟改去,無d planning 至於屋企兩個大帝最可能係大嗰扮忙遲返,細嗰個就一早瞓咗,結果係見都見唔到,天下太平,不過仔仔就唔記得做功課,手冊又無人簽...前兩日隻佬至問我張學校通告有個簽名位,咁係咪要簽同交...我差d想答佢人地請你食咗佢。

joey媽媽 寫道:
kmwun
  你真乖喇!百忙之中都抽時間黎同我地聚聚,抵鍚
咁你星期幾出差呀!幾時返黎~ 唔使擔心你屋企果兩個ga 喇!通常個老豆無左個老婆倚靠,佢自自然d父愛呀,對呀仔d承擔會出番黎~~因為平時有你呢個老婆攪掂ma
[quote]
kmwun 寫道:
stellacl

我地兩個都好似剛好都成反比o番 留番佢地兩個我真係無眼睇,由得佢地困獸鬥,一於少理!

ALAL

係金巴利道,間酒店喺金巴利道、天文台道交界。

ALAL 寫道:
rachaelmum,
請問酒店入口在金巴利道﹐或是金巴利街﹖

joey媽媽

好彩我俾仔仔訓練有素,我都有同佢講叫得你簽就梗係要交,唔使交就唔使簽啦。我細時呀爸好想我做老師,好彩我有原則,否則以我嘅脾氣一定嘔血。

joey媽媽 寫道:
kmwun
   你老公真攪笑 你話差d想答佢人地請你食咗佢,咁你無講之後又點回應佢呀!你無出聲咁佢下次知唔知ga [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

至於屋企兩個大帝最可能係大嗰扮忙遲返,細嗰個就一早瞓咗,結果係見都見唔到,天下太平,不過仔仔就唔記得做功課,手冊又無人簽...前兩日隻佬至問我張學校通告有個簽名位,咁係咪要簽同交...我差d想答佢人地請你食咗佢。

我都只係稔到邊個高層媽咪帶埋個秘書嚟take minute咋,真係唔夠創意

rachaelmum 寫道:
各位:

又帶錄音機, 又帶拍紙簿寫筆記, 不如搵一個義務扮記者,紀錄低我們的心聲, 寫番本"特殊媽媽血淚史"呀!

不過千其唔好預我呀, 我和Joeymama一樣顧住食咋!

He He

尋日真係唔夠時間,都唔夠傾。X'mas party      

rachaelmum

做咗越南名菜 ... 大頭蝦 咁痳煩你幫我keep住先啦!

kmwun,

你本"社交故事訓練指南"係我度呀, 下次聚會時再還給您!

rachaelmum

我scan左d form啦,如果想要就pm個email addres 俾我啦!

今朝仔仔睇超人特工隊

我問:仔仔你有無超能力架?
仔仔:無喎
我話:有架,你想唔想知道
仔仔點頭
我話:你開心,媽咪就會開心架啦   

rachaelmum

開心係越分越多o既,希望大家都多d分享開心,唔使呻咁多啦!

check pm & email 啦!

仔仔語錄
背景:蕊展上緊堂
姑娘問小朋友:你地有無體育精神呢?
仔仔:有,我有著Timbxxland體育鞋丫嗎!

Hi kmwun,

看見您和仔仔的溫馨對話, 您仔仔將來的成就我們未必會預計到, 但可以肯定他一定會是個開心、有自信的人, 因為他有一位100%欣賞和愛他的好媽媽!

我的email address已pm給您, 謝謝您啦! :wink:

chengmanwai

好彩,我都唔係驚嚇到你記住我 下次俾你望真d啦!

cheungmanwai 寫道:

kmwun, 來去匆匆, 我宜家都唔記得你個樣  

‹ 上一主題|下一主題