用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Oscar 係低危,但生出來係唐寶寶...
樓主: Fatrix
go

[唐氏] Oscar 係低危,但生出來係唐寶寶... [複製鏈接]

qqtonton
你好呀,我也是這裡的姊妹,大女兒已經4歲幾,亦因為特別的她,所以都認識了各位好姊妹
話事話,我地準備了新年團拜,又可以等大家見下面,講下仔女經吖
你有冇興趣呀

原文章由 qqTonTon 於 08-1-30 18:09 發表
Matthew媽, PINKYINGMA,

十分多謝妳地嘅鼓勵、支持及資料,最少我而家會無咁迷綱,而且我正在重温你哋之前啲message, 都get到好多嘢。

其實又要照顧我哋有特別需要嘅B,又要返工,係咪好辛苦呢?妳地係咪都有請工人?咗阿B又 ...

我吾要做大架車呀,我好細架咋

原文章由 qqTonTon 於 08-2-4 10:44 發表
Reginang,

你好呀!我知道你係呢道嘅大家姐,我都見到你哋之前都有時不時約出嚟聚會下,都幾唔錯,新年團拜咁高興,如果時間夾都嘅話,我當然有興趣啦,可以見見大家同埋你哋嘅BB,多好!

...

catca
我倒有興趣睇呢本,幾時帶janet出嚟食早餐順便借本書比我

原文章由 catca 於 08-2-19 16:18 發表
qqTonTon
你睇唔睇英文書架?我而家睇緊'Gifts'呢本書,係好多唐寶寶媽媽寫的文章結集成書,佢地既經驗分享好positive, 好encouraging,推介你睇啊!我喺香港找不到這本書,喺amazon訂左,如你有興趣,可借給你看啊!
http://www.amazo ...

qqtonton
無疑這是一個十分十分難的問題,最重要是你和先生的意願,結果是怎樣都好,我地呢班媽咪都願意跟你一起分享.加油!

qqtonton
你應該慶幸你先生可以向你坦承,肯講出佢自己的想法,要接受自己的骨肉不是一個健全的小生命,真的是相當艱難,相信catca他們可以更加體會你們.
希望你們可以慢慢傾,可以2人共同解決.
‹ 上一主題|下一主題