用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇得面試呢?大家點睇?
樓主: piglet0529
go

有冇得面試呢?大家點睇? [複製鏈接]

piglet0529 發表於 21-1-18 15:51
咩類型中學會取消面試?
有面試的的中學會用咩形式多?

聖家 自行無面試 收生以學術為重

http://www.hfcc.edu.hk/schnet/news/admission2122/S1_Discretionary_Places_(2021-2022)_Application.pdf

收生準則及比重

(1)  學術表現  (70%)
-  小五下學期及小六上學期的校內學業成績: 30 %
-  由教育局發出的「申請學生成績次第名單」: 40%

(2)  其他表現(30%)
-  操行
-  課外活動表現
-  學術及非學術特別技能
-  服務
-  獎項

XDXD3 發表於 21-1-23 23:11
其實教育局容許呈三最遲會幾時考?
如果CNY後未能面授,唔足一個月面授時間,真係可以容許考呈三?
...

呈三 26/4(一)遞交成績上EDB

suzuki12 發表於 21-2-6 22:06
請問呈2嘅分是否已教了EDB ? 是否有deadline ?

呈二成績15/1(五)已交上EDB

Hkmama818 發表於 21-2-8 20:58
請問直資學校會收到報考學生的呈分成績排名嗎?

直資有申請人有次第無排名

joycechanwy 發表於 21-2-8 21:55
回覆 Poyau 的帖子

次弟是否BAND幾?咁沒有排名的話,直資又點知邊個成績較好呢?謝謝 ...

假設學生A/B/C
全港排名1000/100/500
次第只知B>C>A 無排名
‹ 上一主題|下一主題