用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南k1 offer
樓主: dmms
go

九龍塘迦南k1 offer   [複製鏈接]

回覆 Anpanmanmami 的帖子

我仔讀緊N,但已辦退學,讀埋今個月

回覆 MEGLAU 的帖子

迦南不是每間都有N, 我果間原校N篩一半人,原校N都收唔哂,又邊有咁多位收外來生?所以我做定兩手準備,現在有三間學卷全日班K1 offer了,所以立刻辦埋迦南N班退學

回覆 Yobiba 的帖子

入迦南N為直升K,如果只有一半機會直升,反正下年有學卷收全日,我寧願每月N班果幾千,比其他私幼賺,所以我立即插班另一間N,買過哂新校服,雜費, 都要退學

回覆 Chchingpig 的帖子

每間分校,每個人報名費$40,你懂的

未通知我無得直升呀,佢仲問我點解唔等,有人唔要offer就會升到,我心諗,我有其他三間全日學卷offer點解要等呢?因為迦南現在所有分校K3只有下午班,沒有上午班,所以我升到K1,,去到K3都會轉。以免銜接小學的返學時間,小朋友起唔到身返學呀

係呀,我算好彩,10月26老師打比我話學校有評估,佢又咁話N只是大約一半人升到K,所以我先趕到10月30號報到八間學卷,後來先知,好多家長11月中家長日先知只升一半N,但好多學校已經截止報名

回覆 superkkk156 的帖子

收哂外面叻人,先慢慢篩走校內的人,你有其他幼稚園offer未呀?
‹ 上一主題|下一主題