用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校際朗誦比賽舉中指
go

校際朗誦比賽舉中指 [複製鏈接]

引用:好慶!明明練到滾瓜爛熟竟然背錯!賽後阿仔

原帖由 tinyan1977 於 14-12-04 發表
好慶!明明練到滾瓜爛熟竟然背錯!賽後阿仔話俾我聽因第一排的男仔向佢做掩耳動作不止還向我仔舉中指!我仔 ...
我細仔那場,都有個男仔不停做手指公向下的dislike手勢,可惜我仔是第一個,即使職員期後警告佢,都沒用了

引用:Quote:marcuscyrus+發表於+14-12-4+16:06+

原帖由 王家爸爸 於 14-12-04 發表
上台經驗多,就不會受到影響。安慰和教導小朋友,讓他知道下次應該點處理。 ...
我細仔才小一,佢都嚇一嚇,我同佢講,咩小朋友都有,下次唔使驚

jc2009    發表於 14-12-5 12:14
sheffield    發表於 14-12-5 08:48
王家爸爸    發表於 14-12-4 18:00

引用:我第一次聽有小朋友咁惡作劇。玩了7年,都

原帖由 birdbird 於 14-12-04 發表
我第一次聽有小朋友咁惡作劇。玩了7年,都未見識過咁ge 小朋友,亦冇諗過小朋友會咁

...
我都冇諗過,我地篇poem是搞笑路線,那位小孩,不停笑其他人,dislike手勢,人地演出時講野,最後連評判都話佢。估唔到樓主遇到的更離譜

引用:男仔好曳,我女未遇过!

原帖由 Yanamami 於 14-12-04 發表
男仔好曳,我女未遇过!
真,就算大仔那場,我地第一節,等全場完時,有些仔不耐煩去踢門

引用:Quote:lamyeelok+發表於+14-12-5+16:35+遇

原帖由 little_yolky 於 14-12-05 發表
咩話? 原來係有老師在場? 咁做乜容許小朋友咁做? 唔係掛?
我那場的男孩就家長帶,冇行動

引用:+本帖最後由+little_yolky+於+14-12-5+17:2

原帖由 little_yolky 於 14-12-05 發表
我啲仔,去到呢啲場合點都會扮下乖,由於本人相當怕啲仔失禮人,如果佢地真係失控,我會立刻帶佢離場

引用:+本帖最後由+小時了了+於+14-12-5+23:48+編

原帖由 小時了了 於 14-12-05 發表

如果有咁多個案,會唔會係學校/教朗誦嘅補習社教學員咁做 ...
咁我又沒有咁諗,佢本身朗誦表現不怎麼出色,我那場是小一,二男生,感覺似那男孩未出過大場面

引用:我只陪仔前年參加過piano+solo.+全場靜英英

原帖由 hadwinboy 於 14-12-05 發表
我只陪仔前年參加過piano solo. 全場靜英英氣氛嚴肅,沒有人出出入入也沒有人講電話。點解朗誦咁差? 定香港 ...
我仔音樂節經驗比朗誦節多,確實音樂節秩序好得多,可能準備曲目比準備誦材要多些努力,各人都知場合的重要性掛?

‹ 上一主題|下一主題