用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 一間小學會有幾多個1c-2a的邊緣人?
go

一間小學會有幾多個1c-2a的邊緣人? [複製鏈接]

小兒b1C邊緣人前兩個位,我校邊緣人有3個,即小兒排位後6個就係b2,我都當佢邊緣人甘選校.乙1)1C  2)2A  3)2b,因好驚小兒係b2,但老師好肯定甘話小兒一定b1C,老師話已計算過吾會係b2,又話如果小兒係邊緣人佢地吾會reject我份表,叫我博兩三間b1b校係前面先再放b1C校,但我真係玩吾起,亦都好吾明點解老師甘肯定小兒係1C,雖然聽到老師甘講我個心就定好多,但都吾唸住跟佢方法揀校,我覺1C生首志願揀1C校都好正路.

回覆 simonkawah 的帖子

如果老師同我講小兒係邊緣人我就吾會博多間,如係b1就梗係好啦多個機會,如係b2咪好大機會入b2b(吾係幾接受到嗰D)或更後

simonkawah 發表於 14-4-16 00:02
非常同意閣下見解,我女又係一個邊緣人,老師叫博b1b先,再放b2.我就諗,既然係邊緣人,即係程度最fit我女 ...
請問知吾知邊緣人係咪只有一個,點解有D學校有2-3個,多於一嗰D,意思係咪比邊緣人隔離嘅學生有多個保障?

simonkawah 發表於 14-4-16 00:40
所以今時今日我都覺得老師估錯band.因亞女有second in.
自行b1c有second in咪好大機會係b1c生

simonkawah 發表於 14-4-16 01:20
之前學校講過 ,學校會知道自己學校有幾多個學生係band 幾,但就吾知邊個係邊個band.(咩微調之後)當然係 ...
thanks明白了

ohnono 發表於 14-4-16 01:18
自行嗰時都未有banding出,搏高少少人之常情,大家鬥排次第嗟,而且你揀嗰間是全in嗎?你第一次見得好,都 ...
agree

opclk 發表於 14-4-15 22:57
回覆 Ceci333 的帖子

教育局 only will tell school >> How many B1 student study in this school
差D睇漏左,怪吾知老師甘肯定我仔b1c啦,我可以放多兩間b1校係前面
‹ 上一主題|下一主題