用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宣小vs XX小學 (SFA/仁立/德雅/協恩。。。 ) ...
go

宣小vs XX小學 (SFA/仁立/德雅/協恩。。。 ) [複製鏈接]

引用:真心講,+SFA+&+KTS+都欣賞,+但聽朋友說用ip

原帖由 小Monkey 於 15-12-31 發表
真心講, SFA & KTS 都欣賞, 但聽朋友說用ipad上課, 打了折扣, 而小兒見SFA外觀, 報了也不去考. KTS因考官黑 ...
仁立舊校長講,仁立全級三十名以後既同學,就算入到林護都會非常吃力。另外你朋友個小朋友係仁立定仁立紀念既畢業生?聽朋友講仁紀上林護會較辛苦。

引用:Quote:原帖由+DD仔+於+15-12-31+發表有見及

原帖由 SoLM 於 15-12-31 發表
我要打十個,
APS家長好自豪既「課程深」,其實只不過將啲課程教早一年, 始終學生經篩選,整體吸收能力一定比大抽獎收生既津校好。不過小學課程始終有限,教來教去咪又係個啲野。至於升DBS既優勢,APS的確幫到手,的確培養到班啱DBS口味既畢業生,不過DBS又唔係一間重學術既學校。

回覆:hkpapa852 的帖子

hkpapa,其實有冇研究過邊間小學最多同學升到皇仁、spcc呢類學術型學府(唔計聯繫或一條龍小學)

回覆:marcuscyrus 的帖子

有個開補習社既朋友比左啲sfa aps既筆記我睇過,英文科有部分內容最為明顯。

sorry,我表達得唔好,我想問唔計聯繫學校,邊間小學最多學生升皇仁,同埋邊間最多升spcc

引用:Quote:原帖由+晴晴小B+於+15-12-31+發表有

原帖由 marcuscyrus 於 15-12-31 發表
我細仔小二,好像學緊he she it要加s,是三年班東西嗎?
不是全部,是部分

‹ 上一主題|下一主題