用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請高人賜教:B2a之九真有如此入U%,是否可以評為B1a/B1b呢 ...
go

請高人賜教:B2a之九真有如此入U%,是否可以評為B1a/B1b呢? [複製鏈接]

回覆:hkpapa852 的帖子

我估佢jupas包埋聯招既HD&副學士,而另外列既高級文憑同副學士就係其他學校提供個啲

引用:睇番上年JUPAS科目入學既分數,估計今年15

原帖由 chankiki123 於 15-10-03 發表
睇番上年JUPAS科目入學既分數,估計今年15分以上應該已經有機會係聯招有學士學位讀 (當然分數愈高、機會愈 ...
15分一定無可能有jupas offer, 水泡科都要最少22-24分。

回覆:hkpapa852 的帖子

比較同樣有六成jupas offer既b1b學校,例如佛教善德英文書院,善德都有好幾位學生係dse有4x分,但見九真又真係無呢類學生。善德3322有八成幾,但入u率只係同九真差唔多,難道善德老師和同學選科策略錯誤,還是九真老師有選科秘技?!

引用:回覆+晴晴小B+的帖子 3322比率同埋入聯招

原帖由 kathy111 於 15-10-03 發表
回覆 晴晴小B 的帖子

3322比率同埋入聯招率的比較只是一個參考。3322比率只係講緊乎合基本要求既人有幾多 ...
雖然直接睇3322唔可以估到幾多%入大學,但肯定可以睇到幾多入唔到大學。理論上越高入u率,3322率亦會越高。

引用:回覆+kathy111+的帖子 係,3322只係參考,

原帖由 senkawa 於 15-10-03 發表
回覆 kathy111 的帖子

係,3322只係參考,同入u未必有必然關係,之但係,九真公布成績嘅方式極度含糊,如 ...
一般四科主科加兩科全部level4, 就好容易入u。但六科24分以下能成功入u就唔係咁多。

引用:12月左右

原帖由 hkpapa852 於 15-10-03 發表
12月左右
如果份校務報告無每科細數,都係睇唔到啲咩

引用:Quote:Lucifer3960+發表於+15-10-3+21:11+

原帖由 khmama 於 15-10-03 發表
我先前係用手機, 冇得編輯, 問完覺得老師唔適宜回應, 始終有些資料可能係學校機密, 學校既無授權佢公開,  ...
支持

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-10-5+11:52+

原帖由 hkpapa852 於 15-10-05 發表
每年上落10%左右好正常,但係多左成倍有點難以置信。

hkpapa852  增幅係可能有兩倍或更多, 所以你話我點樣可以覺得佢係合理?  發表於 15-10-5 17:41

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-10-05+發表O

原帖由 khmama 於 15-10-05 發表
今年Jupas offer嘅8大資助degree有13106 個,OU offer degree有4503 個,SSSDP degree有934個,理大+教院+ ...
非常清楚既解釋

‹ 上一主題|下一主題