用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 大家買左2017 Easter UK倒頭飛機票未?約什麼價錢 ...
go

大家買左2017 Easter UK倒頭飛機票未?約什麼價錢 [複製鏈接]

DKmum 發表於 16-5-22 15:38
剛見到VA direct HKD7,300, CX HKD95xx, BA HKD10xxx, 但唔敢咁早買,怕改期到時駛嘅錢仲貴! ...
   頭先check VS, CX and BA 倒頭飛 , VS 要6xx almost 700鎊, BA要9xx鎊, CX 竟然58x鎊!!!!即刻拎信用咭出黎比$,點知入哂資料confirm payment 時佢 load 好耐,唯有放棄再入,點知就變咗8xx鎊!!!!!!
你地有冇試過咁??

引用:Quote:原帖由+Ruby1219+於+16-05-22+發表頭

原帖由 DKmum 於 16-05-23 發表
那是海市蜃樓啊!
兩次出£58x 喎!我見過!我真係見過!

jaspermame 發表於 16-5-23 11:21
我噚日check過都見過5XX鎊,不過只限早上11點幾機,其他時間唔係呢個價!

...
I checked 18:xx for LDN-HKG and 00:55 for HKG-LDN
VS 6xx pounds but the LDN-HKG flight is 20:xx which is too late for my son

3b 發表於 16-5-23 15:17
剛用Skyscanner搵, 經他們轉去CX就變左774.25鎊
What are your dates?
Mine are LDN-HKG on Mar 22, and HKG-LDN on Apr 17.

引用:5月頭check過,BA+$78xx,但5急,所以貪心

原帖由 Mapleac 於 16-05-23 發表
5月頭check過,BA $78xx,但5急,所以貪心少少想等再平d先買
如果BA / CX under $8000 我即刻買!

引用:Quote:原帖由+Ruby1219+於+16-05-23+發表如

原帖由 Mapleac 於 16-05-24 發表
明年Easter3月尾至4月下䀏, Customer service話唔係最peak嘅period,所以我先試下等,等到咪正,等唔倒咪又 ...
我so far 除咗第一年買貴咗兩張來回, 一張萬四一張萬二,之後全部直航倒頭under 一萬甚至九千。我同老公過英國機票大部分用里數換。😊

DKmum 發表於 16-5-22 15:38
剛見到VA direct HKD7,300, CX HKD95xx, BA HKD10xxx, 但唔敢咁早買,怕改期到時駛嘅錢仲貴! ...
好開心呀,頭先啱啱響BA website 買咗明年easter break 倒頭飛, only GBP718!

引用:Quote:DKmum+發表於+16-5-22+15:38+剛見到V

原帖由 Ruby1219 於 16-06-05 發表
好開心呀,頭先啱啱響BA website 買咗明年easter break 倒頭飛, only GBP718!
連用Avios 換香港-倫敦機票都平咗!我尋晚換埋下年2月中同老公飛過去,50800Avios + $5,132 only! 已包稅 etc. 實際係用25400 Avios + around $1,200 就換到一張機票!抵!

引用:Quote:原帖由+Ruby1219+於+16-06-05+發表連

原帖由 hennyyoyo 於 16-06-05 發表
嘩!咁換真係平
我都係撞手神!不過這些機會。。。換阿仔d機票一定吾會有

hennyyoyo 發表於 16-6-5 22:58
你用邊張card結算?兑換番hkd约幾多?同時有無收手續費呢?我就係怕她兑換高又手續費,先打上cs落單

...
i used my HK credit card but chose to pay in GBP. You can choose to pay in HKD, I remember the rate was 12.2x.
Their CS hotline is hard to get through!

引用:在網上買+BA+倒頭飛,記住+mark+低價錢,再

原帖由 billylulucoco 於 16-06-06 發表
在網上買 BA 倒頭飛,記住 mark 低價錢,再致電 hk BA 訂,有驚人發現,平成仟元。以前我用 BA 網上訂,用 ...
But how about for adults? My son already 16, counted as adult lu

‹ 上一主題|下一主題