用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 ...
go

^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 [複製鏈接]

hi, 到

janet,

預祝政慧生日快樂, 身體健康, 聽教聽話

DOROTHYFAN,

明白喇, 真係小手術黎架, 你都唔好咁緊張同擔心呀, 仔仔會好快康復.

patBmom,
pls check pm

原文章由 ballball411 於 08-6-12 17:09 發表
我係 11月12 呀

咁啱o既, 我都係11月呀, 1115 呀

遲咗報名添,  我地都黎玩呀.....

日期: 7月13日(星期日)
時間: 2-5pm
地點: 將軍澳新都城二期會所 (港鐵寶林站)
出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)
2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)
3. JANET                1A + 1C
4. sweetman          1A + 1C
5. annie926            2A + 1C (20/7 唔得)
6. Dorothy              2A+1C
7. patBmom           2A+1C
8.ballball411           2A+1C
9. hi_baby              2A+1C
10. naoch               1A+1C
11. Agnes & 晴晴    1A+1C
12. Michelcmy        2A+1C

eeeeee, 暫時係咪女同學多d呀

原文章由 naoch 於 08-6-18 17:08 發表
但係h5n1會唔會影響有關雞的食物, eg:沙爹雞肉串; 手撕雞粉皮; 菠蘿雞絲沙律??? 雖然我都好love 食雞.

我諗佢地多數都係用雪藏雞多d, 但係關於雞o既食物又好似多咗d, 不如將個沙律改做鮮什菓蟹柳沙律, 手撕雞粉皮改泰式豬頸肉, 唔點果d酸辣醬都好好味, 或者燒牛肉青瓜卷, 如果有人唔食牛肉的話要出聲呀.

我之前都試過做 gathering o既搞手, 係大熱天時黎講, 5磅沙律係唔夠食架 果次我地訂咗7磅, 都比我地班蝗蟲食晒, 仲嫌唔夠添.  

另外, 我地好似係07K1喎

hi_baby,

今日已入數 $200.  

Please check ur a/c.

Michelmcy.

hi-baby,

入數日期係 10/7/2008.

囝囝會升去第2組.  今朝見完蘇老師, 又話囝囝表現好好, 仲攞埋操行奬添, 但又調佢去第二組喎, 至怕佢唔見晒D老友記, 驚佢到時會唔開心咋.....

janet,

學習檔案有寫低同埋老師都有講.

janet,

唔係喎, 好似有小童軍喎, 不過好似要 k3 先可以參加.

係呢, 你地有無留意校刋入面, 最新果幅教職員o既相, 已經無咗林主任喇.

patBmom,

alex 囝今日睇緊本校刋時同我講, 紅蘿蔔組o既黎子瑜喺6月時入咗醫院, 仲話以後都返唔到創價喇, 聽到我 , 夜晚我再問佢時, alex 囝都仲係咁答我.  不如你試下問吓梁森同黎子瑜熟唔熟丫, 睇吓梁森係咪又係咁講, 因為黎子瑜都係搭12號車, 有時會同 alex 囝一齊喺富康落車架, 我都見過佢幾次, 唔知佢發生咩事呢   好想透過老師比張慰問咭過黎子瑜呀.....

不如大家update吓升幼低班組別啦!

上午班:
1.鄧巧妤........第一組...........沙田
2. 陳逸熙.......第一組...........順利

下午班:
1.梁森...........第一組...........將軍澳
2.黃俊祐........第三組...........大圍
3.莫芊蔚.......第二組............沙田
4.李政慧.......第三組.........大角咀
5.馮雋謙........第二組...........將軍澳

上午班:
第一組
1.elysemama.......鄧巧妤........沙田
2.DOROTHYFAN....陳逸熙.......順利
3.naoch................王佇丞.......大角咀
4.sweetman.........崔曉惠.......荃灣

第二組
1.annie926...........何柏禧.......荃灣
2.gary媽............黎縉熹.....大角咀
3.angelmeiyee.......陳家淇......何文田

第三組
1.anthonyma........屈灝俊.......葵涌
2.QQ吉吉..............李雅翹.......將軍澳

下午班:
第一組
1.patBmom.........梁森...........將軍澳
2.shirleyyu...........鄺綽堯........荃灣

第二組
1.ballball..............莫芊蔚........沙田
2.michelmcy........馮雋謙........將軍澳
3.applemary9527...黎芷妤.....沙田
4.singwama.........楊昇樺........土瓜灣

第三組
1.maymayng.......黃俊祐........大圍
2.janetngan2.......李政慧........大角咀

janet & patBmom,

唔使客氣.  依目前看, 暫時係第一組(上午) 最多人黎報到喎

janet,

港鐵方面應該係3歲或102cm高度以上就要比車費喇.

janet,

其實足3歲就要比錢架喇. 囝囝又係好鍾意 du 卡, 所以, 佢已經足足 du 咗 1年有多喇

俊祐媽媽, 我囝囝又無乜野唔同喎, 佢上星期五已經開始返暑期班, (今個月只係逢一, 五), 又去咗婆婆家渡假3日, 不知玩得幾 happy, 逢六, 日又有節目比佢去玩吓, 下個月開始仲由 mon 至 fri 日日有野學/玩, 玩到佢攰晒, 就唔使怕佢會發癲喇   
‹ 上一主題|下一主題