用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問滬江小學好唔好?
go

請問滬江小學好唔好? [複製鏈接]

滬江小學的校長有教育抱負,對校內事務親力親為,對每一位學生都關愛。老師們都愛惜和關心每一位學生,當然這是該校的領導人(即校長)亦是這樣的人,會有同樣的老師。
滬江不比同區的其他小學,只是該校比較低調,不像同區某些小學為校譽去催谷學生。程度因人而異,有家長說深,亦有家長說淺。但三年級開始有精英班之,但校方從不正面承認,只因不想標籤學生,但其實有子女在滬江就讀的都知道有精英班的存在
英文不只是跟書教授,若有時間,可看看它們的website.

我的小朋友由三年級至現在都在精英班就讀,但從未聽過有老師比tips學生,若果真是有的話,我地呢d家長都唔駛咁辛苦同佢地溫習。我亦間唔中都有問過我的小朋友,老師晌考試前或平時有冇比tips佢地,佢都話冇。

若果因為“我朋友話我知, ....,我朋友話唔係
一次呀,次次都係咁!”而說“我就覺得呢間唔好”。這樣說對學校和該校的老師也不公平啊!因這始終是道聽途說。

若有得罪,請見諒。

原文章由 chunmamei 於 07-12-27 19:39 發表
我就覺得呢間唔好,我朋友話我知,佢地D老師常常考試時會比晒D
tips 比精英班 ,其他班就冇,你話幾唔公平呀!其實,我朋友話唔係
一次呀,次次都係咁!
‹ 上一主題|下一主題