用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無報2012K1的細B呀?
樓主: natabie
go

有無報2012K1的細B呀? [複製鏈接]

我細女都係2009年11細B,嚟緊11月會係Wisely插班讀Nursery...
目標係真光同SHCK...仲諗緊報唔報其他!

回復 32# natabie 的帖子

你好natibie,
SHCK=嘉諾撒聖心幼稚園 ^^

回覆 35# janettsui 的文章

我已經收咗信,交晒學費啦!11月1日開始返N班pm

妳囡囡幾號出世,我囡囡11月頭出世,學校本來都要我囡12月先返。

不過我"哎"學校比佢11月返咋!本來都話唔得,後來又寄信比我話11月可返啊!

SHCK係聖心啊!

聖心會12月交表

妳囡囡幾號出世,我囡囡11月頭出世,學校本來都要我囡12月先返。

不過我"哎"學校比佢11月返咋!本來都話唔得,後來又寄信比我話11月可返啊!

SHCK係聖心啊!

聖心會12月交表

SHCK係聖心啊!

聖心會12月交表

SHCK係聖心啊!

聖心會12月交表

SHCK係聖心啊!

聖心會12月交表

回覆 42# janettsui 的文章

係啊!我囡同妳囡做同學仔啊!^^

聖心會1月初in啊!

Pls check pm!

原帖由 janettsui 於 11-9-23 08:01 發表

我之前一直打算咩都報左先, 但到真係要報喇, 諗真D, 如果佢收但都唔會去讀既, 就無謂浪費時間心機精神, 家陣係減下一間減下又一間

我地有N係手既, 係可以報得精D. 但如果冇讀N, 反而就要報多D, 買個保險呀~ ...

我都係咁諗,所以都唔想報咁多學校..
報校過程真的很累...
去了我大女已經歷一次...今年又要由頭黎過...

回覆 63# janettsui 的文章

大囡依家先K1,即剛入去讀咋!
聖心幼稚園有家姐讀緊都唔一定收㗎!都係要睇面試表現。我都見過好多有姐姐讀緊無收妹妹㗎例子。我大囡N班有同學已經係!

St. Clara我唔知幼稚園收唔收男生啊!因為有朋友以前讀尼間學校,知道都好好,不過就算報,我諗細囡都係倍跑,因為妹妹無家姐咁醒!我當比佢實習吓,話唔定有意外收獲haha :p

聖心就一定報,希望到1月面試時亞妹大多幾個月會醒啲啦!

我覺得面試時都好講彩數同小朋友當時狀態!

回復 74# janettsui 的帖子

依經習慣啦!仲好鍾意返學。

每日返嚟都話比我知老師教佢啲乜!
同小朋友玩乜等

係啊細囡到時in聖心已經返咗一排應該會好啲!返咗學差好遠㗎。

St. Clara報都無防啊!
佢哋12/11,26/11interview啊!
6-8/10交表

回覆 85# janettsui 的文章

我都係諗住St Clara要12/11 in!
所以都要6/10交表!

我無乜報其他學校啦!淨係真光,加埋St Clara 同聖心,應該3間夠了!

如無間收,就留番係wisely 讀啦!又近屋企!其實wisely都好好,老師又有愛心,只是無小學back up 0者!家姐上年係度都學咗好多嘢!家姐到依家仲好掛住啲老師,成日提起佢哋。

望家姐讀到小學,幫亞妹有多20分入小學啦!

回復 90# janettsui 的帖子

係啊,如果26號就弊啦
家姐學校有親子旅行,萬一比26,唯有問下可否安排12號啦

回覆 92# janettsui 的文章

Hi natabie,

依經收到st. Clare 信!細囡12/11
9:45am in 啊!

妳囡囡收到信未呀?

回復 146# natabie 的帖子

原來妳最後無幫妳囡囡報St. Clare 啊?

我今個星期六同細囡in真光啦!
佢都唔係好講野,真擔心佢 >-<
‹ 上一主題|下一主題