用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請高人賜教:B2a之九真有如此入U%,是否可以評為B1a/B1b呢 ...
go

請高人賜教:B2a之九真有如此入U%,是否可以評為B1a/B1b呢? [複製鏈接]

回覆:chankiki123 的帖子

15分有學位讀?應該起碼要20以上(4主科➕1),15分應該AD都無,可能有冷門科另計。

王家爸爸  會唔會係因為好多入鯨大?  發表於 15-10-3 15:46
cow  同意  發表於 15-10-3 13:14

回覆:kathy111 的帖子

首先恭喜您在一間咁高增值的學校教,考得咁好老師和學生也值得一讚,您在九真教,一定知60%學生有學士學位是入到哪所大學,可否告訴入三大的比率?還是浸會/嶺大/教院佔比高?另你說的策略是教學生在Jupas (應該派了成績)按分數改志願?A part 及B part 改?策略是什麼?按成績,興趣,還是入了任何一間先再算,真心請教。

引用:Quote:原帖由+kathy111+於+15-10-03+發表本

原帖由 khmama 於 15-10-03 發表
你還是不要回應好了,delete你的回應吧,因為老師在公開論壇討論學校是不合宜的。

...
咁得意,問完人嘢,又叫人唔好答。呢個論壇有d咁例,真係唔知,其實大把行家係呢到收風或放料,例如通知有info day 果d,其實有油真老師出來答幾好,好過大家估估下,佢又無批評某某某/開名,有咩問題?呢到大把開幾個accounts 自問自答,有d踩完又讚返......盡信或太認真...你就輸

回覆:Lucifer3960 的帖子

更正:九真老師

‹ 上一主題|下一主題