用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門真的好辛苦 我成世人都未試過日日都甘唔開心 ...
樓主: Bobo1210
go

叩門真的好辛苦 我成世人都未試過日日都甘唔開心   [複製鏈接]

kokubi_diru 發表於 16-6-15 03:38
我一樣好幾間見咗都入唔到second in!  成日都驚聽唔到電話響,神經衰弱。小囡比較活潑好動有禮,英文同數學 ...
有經驗嘅interviewer, 揀人唔係要揀最好嗰個, 而係揀最適合嗰個. In.咗唔成功, 唔代要你嘅小朋友唔好, 只係學校覺得有其他小朋友更適合啫! 要對你自己嘅小朋友有信心, 唔好懷疑佢嘅能力.

cocokan2004 發表於 16-6-16 02:24
回覆 dereklg 的帖子

我識幾位家長大專或大學程度, 佢地真係唔明大抽獎個玩法.  佢地當然無講啦. 不過佢竟 ...
呢樣嘢真係同學歷冇關, 睇你有冇用心去研究下. 我識一對夫婦, 兩個都係master. 喺12網真係華小,st. joe, 軒官咁排. 好彩又俾佢小朋友派到第一志願

cattz288 發表於 16-6-18 18:19
點會同抽居屋差唔多?! 其實你係咪認真討論?
掉返轉, 我勸你唔洗同佢地太認真

mcl203 發表於 16-6-20 14:07
對你呢D作家係無作用既,因為你係靠作

Btw, 只係講俾其他用家知,升中簡介單張係清楚講明統一派位 ...
你睇佢D回覆, 就知佢係嗰D就算政府同佢講----"太陽係喺東方升起", 佢都唔會信嘅人.

vpo0615 發表於 16-6-27 16:30
回覆 Englandbaby 的帖子

都入咗頭三志願咯, 仲打算出年插小二?
頭3志願, 聽落好似唔錯. 但好多時去到第3志願, 已經係在痛苦中接受......

Bobo1210  其實今年第一志願唔入,第二己經係比較差了!出生率高雙非又多!  發表於 16-6-28 13:43
‹ 上一主題|下一主題