用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL 1st interview
go

TSL 1st interview [複製鏈接]

wanabe 發表於 16-8-12 10:12
Application只係第三日, 已經有3660人報
呢間呢幾年都係最多人報. 上年報都成7000, 真係應考嘅都6000幾啦!

retriever 發表於 16-8-12 13:31
去年似係6984. 唔夠7000!
Yes! 應考時有6千幾人. 楊校長自己講嘅!

francis_chan 發表於 16-8-12 13:49
今年又睇下破唔破到舊年個記錄!
tsl 嘅報讀人數按年上升. 2011比2010嘅出生率仲要高, 要破記錄應該冇難度.

lvmh88 發表於 16-8-15 13:03
Exactly !!
考未考囉, 明刀明槍!
你剛開始呢個遊戲, 難怪你會對校長呢D門面說話咁上心. 其實點止tsl, 幾乎所有校長都係講相類似嘅說話. 但實情係點呢? 仲之....認真你就輸

lvmh88 發表於 16-8-15 14:00
所以做家長要做多啲資料搜集,唔可以偷懶。請問仲有邊幾間口不對心?其實睇大勢好似愈來愈重抗逆處理和德育 ...
其實宜家D小學考得好全面, 唔同學校考量嘅條件或比重可能會有D唔同. 但無論學術又好, 德育又好, 其它方面又好, 如果只側重一方面, 都好難突圍.
‹ 上一主題|下一主題