用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成個人DOWN晒
樓主: bb-blue
go

成個人DOWN晒   [複製鏈接]

twobirds 發表於 18-5-3 19:51
呈一及呈二B1, 可能自行已經得左!
我小朋友衰左呈二,就算追回呈三,可能最心儀的自行已經冇望了。俾我揀 ...

以BK父母一貫作風, 自行要睇高一線, 甚至兩線, 咁自行一定陪跑!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

妹妹頭 發表於 18-5-4 12:03
回覆 gracelam 的帖子

我相反, 我降級, 老師都叫我可以考間較高既中學, 但阿女心儀2間都係B1B, 冇計

我都係 當年比班主任哦左我同阿女好耐, 最後我地堅持唔改, 激死佢!!

所以你女女好大機會自行入左!!

妹妹頭 發表於 18-5-4 12:38
回覆 bb-blue 的帖子

所以我寧願自行收既機會大D, 大抽獎冇運行, 呈一呈二都考得好TOP, 所以運用B1A成績去 ...

如果好似沙田區/九龍城區多中學揀都可以博下大抽獎, 我地荃灣區真係把鬼     

FATSHIT 發表於 18-5-4 22:52
各有各想法,我校都有人講左係B2頭,家長都要放間B1係乙一+乙二(佢覺得自己係B1),而我區女仔B1是少位的,我 ...

好大原因唔明大抽獎玩法, 以為好似小學咁大家一起抽。
‹ 上一主題|下一主題