用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 小學讀local school,中學才轉國際?
go

小學讀local school,中學才轉國際?   [複製鏈接]

964000 發表於 17-11-8 21:58
見過一個ESF女孩yr 5作的文,看完真的汗顏我大學畢業也作不出的水平。但她現在yr 8開始學 Eng Lit, 成績也 ...

我們A Level 英文始終 second language

poonseelai 發表於 17-11-9 20:56
其實口音或說英文是否native在職場有幾大影響?當然每個行業不同,或者每人经歷不同,看法亦有分別。我自 ...

唔去過外國讀口音好難好,我的朋友在四大做senior Partner/ partner都冇本地口音。

Koala0000 發表於 17-11-10 19:32
大家對IS的印象還停留在十年前,以為讀IS中文一定很差,其實我之前都是這樣以為。小女都讀IS,還是很少香港 ...

最後都糸家長自己教同外補,同學校中文程度沒係

964000 發表於 18-4-6 16:38
其實點解連英文都學校學唔到要再補,像phonics 好多學校自己都有教,唔明點解咁多人又要再出去學,可能想 ...

Is 上個d不是純英文、好多時包critical thinking and reading.

964000 發表於 18-4-6 19:55

但老師不是應該上堂時巳教授,或老師都旨意學生會外補所以求 ...

但事实真糸,個几間著名的,入去除了IS,就系个几間top local 的。
‹ 上一主題|下一主題