用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 要成功考到小一,K3真係要學得咁深?
樓主: 甘恩
go

要成功考到小一,K3真係要學得咁深?   [複製鏈接]

引用:其實怪獸一詞,真係唔止形容家長。形容成個

原帖由 甘恩 於 14-01-07 發表
其實怪獸一詞,真係唔止形容家長。形容成個教育制度真不為過。
我覺得用怪獸太厚道,應該係敗類
因為佢地殺掉了小孩的童年

引用:其實好坦白,有邊個真係唔谷小朋友?真係做

原帖由 hknote 於 14-01-08 發表
其實好坦白,有邊個真係唔谷小朋友?真係做到,但真係唔多!
我身邊好多這類家長,停話人地點谷小朋友,好 ...
我冇谷。
而且我d小朋友從冇in過直資私校

引用:其實即使外國人解释呢d概念比小朋友,都系

原帖由 Jane1983 於 14-01-09 發表
其實即使外國人解释呢d概念比小朋友,都系用淺字去講,吾會用呢d甘冷門又吾常用的字。

呢d深而無用的名詞 ...
對,呢d咪係又想叻過人,但又唔知自己無知囉

naughtybj 發表於 14-1-9 14:20
I still don't understand why the kindergarten children need to understand the concepts of frog class ...
原因好簡單,因為有d人相信「嬴在起跑線」這個歪理。發明這個歪理的人,正敗類。

Jane1983  確係幾敗,為搵食玩死細路  發表於 14-1-9 23:14

引用:Quote:原帖由+solomonwong+於+14-01-09+發

原帖由 iluvchun 於 14-01-10 發表
呢啲咪同瘦身公司一樣, 總有班人以為俾十萬八萬就有model身材。但佢地從來冇諗過啲女明星可能幾年都冇一餐 ...
直頭係咁啦

‹ 上一主題|下一主題