用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in完學之園
樓主: 艾妃
go

今日in完學之園   [複製鏈接]

真心覺得係一間零分學校,唔好再話難過六合彩了,包括校長所有老師連啲阿嬏,都是白鴿眼,俾外界讚得多目中無人,佢係第一間我囝連個ball都唔回答既學校.

common_cat    發表於 17-11-14 15:55

佢同六合彩拉唔上關係, 無你哋咁形容佢點會咁, 咩以兒為本, 雙語學習, 家校合作?個普通話老師連我囝個名都唔識讀, 我亦無聽過啲外個人講過嘢, 做個排場出嚟?..無言.

siucoming 發表於 17-11-14 09:48
我都in左,感覺很多老師都不太友善,好彩one on one 我個個老師都ok .我囡都肯答下。我囡之前in 幾間都表現 ...

我囝入第二個房, 竟然突咗佢一個出嚟無老師, 得佢一個睇住書等, 佢尚好揭下, 投入咗人哋完又叫佢埋枱巳發脾氣, 撞正個木面問嘢, 咁米唔采佢, 個木面又真係你唔答唔識答繼續問其他, 黐線, 我最接受唔到係好似老師既嘢喺旁邊開門關門出出入入,  諗唔到會騷擾到幼兒, .. 我都唔知佢再問過咩, 無啦啦大門又開話完結轉場, 不知所謂.

艾妃 發表於 17-11-14 12:11
就算唔講interview老師是否有善,學校選家長我亦明白。我只係覺得interview嗰陣個老師咩都無指示我要點做 ...

你令我諗起有一幕我囝揭書, 有啲嘢想表達, 但個木面女士 (佢無做老師資格) 低頭喺個FILE 後寫梗嘢, 囝去拉個FILE , 佢就突番個頭出嚟問做乜....

豬嘜仔 發表於 17-11-14 12:20
老師mark分,叫你睇書,但你仔冇睇仲搞人嘢,可能老師反應令你不爽,但作為父母都應該控制吓小朋友。
個別 ...
我唔會形容一個小朋友果刻係去搞人嘢.  一個小朋友有嘢想表達, 無需要去 '控制' 佢.  

睇書係有互動既, 你明唔明?

ylylylyl 發表於 17-11-15 08:34
咁咪係。爬舊文人地九龍塘名幼SC,KV,KM等家長都唔會跳出來sell 話自己學術強happy school ....LH 家長真 ...

同意, 果然搵番同聲同氣既類別入校, 家校關係唔駛打都非常鞏固.

大家上討論區講學校講面試, 唔好呻下, 好就讚下, 俾多啲參考家長, 九龍塘或半山名幼家長都唔會咁, 間間閒閒哋多佢幾倍歷史, 呢啲低調及氣量, 名幼唔係自己話係就係.   

講真, 經過N班及現在一半K班面試, 呢間係數一數二我出嚟數佢.

‹ 上一主題|下一主題