用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大角咀果間李國寶英中好唔好?
go

大角咀果間李國寶英中好唔好? [複製鏈接]

曾擔任家教會委員的劉兆安承認,兒子的學業成績不是太好,今年需重讀中四,亦曾被教師搜到香煙,有段時間與一些背景較複雜的同學來往。但他認為部份教師小題大做,針對其子,「包煙佢只係幫人袋嘅,老師話佢帶煙,越講越興奮,仲無限上綱同全班講話佢派煙」。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20101202/14722879

FRUTIPS 發表於 15-5-1 14:50
每次到這個時候總有人拿舊聞重提,意思可在?!

此是重大事件 點可以唔提
讀書讀唔好最多入唔到大學 行行出狀元
但學壞左就好大件事 監都有份坐

FRUTIPS 發表於 15-5-1 15:31
2010年的新聞,有問題的是當時的家長和學生,真正的事實要查証可找警方,李私煙是什麼人不用多說吧:igiveup ...

咁講返近兩年

http://www.hkmadavidli.edu.hk/download/HKDSE/HKDSE%202013%20final.pdf

公開試成績2014係無資料
2013英文科level 4+係50%以下
level 4+高過50%的科目都唔係主科

而家入大學係需要level 5+先穩陣
可見成績唔係咁好囉

FRUTIPS 發表於 15-5-1 16:39
明眼人知你用意,謝謝你的用心在找!
讀書絕對是靠學生本身用了多少努力,就算入了一間100%入大學率 ...

神校都唔會有100%入大學率嘅
但我就搵唔到此校的入大學率

讀書環境好唔好係家長最關心的事 朋輩影響好重要
年輕人好易被人影響 唔係咁易叫佢努力就努力
‹ 上一主題|下一主題