用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛爾蘭寄宿中學
go

[英國] 北愛爾蘭寄宿中學   [複製鏈接]

回覆:北愛爾蘭寄宿中學

阿細讀Y9

引用:請問有沒有留學北愛爾蘭的小朋友?

原帖由 happybibi 於 16-02-18 發表
請問有沒有留學北愛爾蘭的小朋友?
你小朋友讀邊間?Y幾?

引用:我小朋友今年也是第一年去北愛讀Y11,+Royal

原帖由 ak.happy 於 16-02-22 發表
我小朋友今年也是第一年去北愛讀Y11, Royal School Dunganon
呢個阿細都有報,但Campbell收左先,而且阿細鍾意Campbell多D,於是就決定左喇!

引用:大家好!唔知各位訂咗機票未呢?另外想請問

大家好!唔知各位訂咗機票未呢?
另外想請問吓happysmart媽咪,你仔仔今年係咪第一年過去? ...
訂左BA三套學生票

引用:大家會否/需要帶電腦去嗎?

原帖由 happysmart 於 16-02-22 發表
大家會否/需要帶電腦去嗎?
阿細會帶去,因為佢部電腦留係香港都冇用,不如帶埋去。

ak.happy 發表於 16-2-22 17:31
請問三套咩價錢?
其實仲未有價錢,只係有參考價,大約每套$15XXX。

引用:Quote:亮燈+發表於+16-2-22+18:22+其實仲未

哦!唔該晒
唔使客氣

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈兄,想請教你Campbe

原帖由 cyco 於 16-02-23 發表
回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,想請教你Campbell 校風如何!你細仔讀得開心嗎!我個仔令年可能過去讀y7,你呢間 ...
今年九月至入學讀Y9,但聽番黎都唔錯,阿細都鍾意。Campbell收左仔仔未?

引用:回覆+亮燈+的帖子 唔好意思!誤會咗!以為

原帖由 cyco 於 16-02-23 發表
回覆 亮燈 的帖子

唔好意思!誤會咗!以為你細仔已經在此校😂.我個仔只係搵學校嘅階段!未考.其實 ...
唔使客氣,我都係因為其他學校太貴,先至揀北愛既學校!

happybibi 發表於 16-2-23 17:19
請問邊間agent可以幫手?  我上網搵唔到.
請問是否搵agent幫手報北愛學校?

happybibi 發表於 16-2-23 21:13
打算下年送阿仔去UK讀Y10,想搵agent幫手,但係唔知邊間有做開北愛,有冇家長可以幫我? ...
可問AA、迪昇、英倫....

引用:請問如安排讀寄宿中學,多少$? +

原帖由 V_CHENG 於 16-02-27 發表
請問如安排讀寄宿中學,多少$?
每間不同,但點都平過英格蘭

引用:外國學生一年中學約$20萬? +

原帖由 V_CHENG 於 16-02-27 發表
外國學生一年中學約$20萬?
差唔多,但有D仲平D,唔使15萬。

billylulucoco 發表於 16-3-8 17:34
亮燈兄, long time not talk, nice to meet both of you, interest to study in northern ireland.

I have ...
你好呀!好耐冇傾喇!謝謝你的資料,阿細 9/2016會去Campbell讀,佢都好期待。

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-03-08+發表你好呀

原帖由 waiyan2000 於 16-04-17 發表
請問亞女今年9月升小五……想2018年升中便过英國讀書,幾時開始要選校?

...
2017年6月左右,但如果係名校就要今年喇!最好問agent喇!

waiyan2000 發表於 16-4-17 17:17
有冇好agent 介紹?選校前你有设有帶小朋友去學校參觀?有沒有好學校介紹?我小朋友是女仔!!

不好意思! ...
Agent好唔好就好主觀,我覺得好,但亦有人覺得唔好,見仁見智。你可以試問下AA、英倫....等!我冇帶仔去學校參觀,因經濟不許可!其實你問左agent先,講左你和你女女既要求,考埋試,佢就會俾建議你地揀,放心啦!

waiyan2000 發表於 16-4-17 20:00
一年大約$$?
如果係名校,你預每年總數約港幣50萬或以上。

waiyan2000 發表於 16-4-17 21:14
如公務員……太約多少$一年?加埋HK 税又大約是?
OEA每年約£74XX,機票津貼約$23XXX,扣減呢兩樣津貼約每年俾$40萬或以上。而交稅就睇你之前交開幾多,你可當每年入息加多$10萬,自己計下要交幾多稅!以我為例:之前全家每年約交幾千蚊稅,舊年加埋OEA,就要交$2XXXX喇!

引用:多謝您!我的心也十五+六中……但香港的教

原帖由 waiyan2000 於 16-04-18 發表
多謝您!我的心也十五+六中……但香港的教育制度實在讓人吃不消,大學質素又不断下降……我又有QEA.……

...
咁就唔使諗,只要子女願意去讀、準備好,去吧!一定有意想不到既收鑊,對父母及子女都有好處,所以在香港讀完小學去英國讀中學係明智之選!

引用:+本帖最後由+hilhil10+於+16-4-19+20:22+編

原帖由 hilhil10 於 16-04-19 發表

大家好!阿仔今年9月會到RSD讀year 9, 希望大家多多 ...
可上網、直接打電話去航空公司或找agent訂都得,行程:第一程可買單程,之後便倒頭或每學年買來回,學年頭及學年尾做來回,中間行程買倒頭。

‹ 上一主題|下一主題