用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英皇vs張祝珊
樓主: ddvvbb
go

英皇vs張祝珊   [複製鏈接]

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 17-11-29 15:04
以DSE成績計, 兩間其實有一定既差距
kc咁少資料點compare?

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 17-11-29 16:16
KC只有2014-2015年曾發佈過少量DSE 4+既成績 (可能係近年成績最好既一年)...... 同年比較已見差距

...
ic
不過ccsc淨係出5+數據,有啲難apple to apple 咁compare,雖然斷估ccsc應該成績好啲

醒目開學勳章

deleted

醒目開學勳章

EarlySun 發表於 17-11-30 22:54
下表加上SPC網頁 (http://www.spc.edu.hk/content.php?id=109&mid=4-140) 公佈的某些科目的4+成績,可惜其 ...
齋睇嗰幾科成績仲好過sjc

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 17-11-30 23:49
請問邊度睇到2017公佈多咗呢?
http://www.spc.edu.hk/content.php?id=135&

醒目開學勳章

b3410 發表於 17-12-6 17:39
純粹吹水,如果我揀書做SPCS book report, 我會揀最新一期newbery medal 書。思想有深度又跟到時代脈搏:joy ...
其實newbery medal係for children books,深度未必夠睇頭

醒目開學勳章

mcl203 發表於 17-12-6 17:18
各中學有唔同既標準既...睇任何書本都好架...適合便可~~~
roald dahl有啲書for age 12, 初中睇都好正常。
其實有啲英中確係有用the witches同matilda做初中教材(當然比較扮嘢嘅會用節錄版或兒童版嘅沙士髀罅),ilovejj無講錯喎

醒目開學勳章

b3410 發表於 17-12-6 22:37
我覺得對小學生來講已好好。還有就是參考每年Battle of the book 的書單,揀 internation school 嗰邊。
...
神校喎,唔睇leo toy store或同級邊夠照
‹ 上一主題|下一主題