用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小小感受
go

小小感受 [複製鏈接]

回覆:小小感受

有得見都仲有機,d人派第一志願都要去叩下,張音樂椅一定有排玩。我派第九志願,交了13間,上星期見左3間,兩間收,30分鐘內簡左一間,其他放左或唔去,好明白仲有好多家長好㥬惶,唔讀唔好去玩,霸住人個位。

回覆:小花媽咪 的帖子

當你派到間五寶飯嘅時候,我都唔敢望可以叩得返第一志願,今天第二志願嘅面試都冇去了,有間幾好嘅咪算lo,慶幸我的惡夢6天便完結,全港仲有好多家長在愁

回覆:Mellchan 的帖子

係呀,原先都係唸住一級一級上,好dd就放前面個d,睇下叩到邊間架咋。

回覆:eviza_snow 的帖子

我個仔相反,你叫佢講野就死更,所以之前直資私校死哂,上星期有間終於俾份卷佢做,掂左。同埋父母一齊去可能會好d,我地收那兩間都係一齊去,有一間本來爸爸停左車係出面等,突然聽到話要見父母,即刻叫老公棄車入來,抄牌當報名費,我都嚇一驚要老公入來壯膽。另一間我地一齊係校長面前Yim Yim Yeung Yeung,再叫亞仔同校長講午安。另我真的要多謝一班朋友,一知我食五寶飯,即刻幫我周圍打電話,睇下有冇人幫到,有一位更出動媽媽去問神父寫信俾校監,再拿封信來公司俾我,呢間雖然都係冇call我,但好感激一班朋友。

回覆:luck_tang 的帖子

來到呢刻真係識人好過識字

回覆:小小感受

其實要男仔坐定45分鐘真係好難

回覆:2LittleMonkey 的帖子

我見工用普通話介紹自己都死啦,何况5歲細路,佢條問題明益厚多士

麥兜MaMa  target英普幼稚園? 係入K1前己簡左卒, 再係果d度簡??  發表於 14-6-18 09:48
麥兜MaMa  C6早前見工試過要PTH, 佢話近期冇講都食哂螺絲.  發表於 14-6-18 09:46
‹ 上一主題|下一主題