用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 常寧路的綠茵好唔好?
go

常寧路的綠茵好唔好? [複製鏈接]

The principal Ms Maggie is not good enough

OBTS 發表於 14-7-17 09:30
如果你既小朋友係好乖,可以坐定定的話就或者適合,佢教學語言算係國際化,因為英普教學,auntie同助教用廣 ...
PNB morning class right? and the TA is Chinese but speaks English?

引用:Quote:lulumelody+發表於+14-8-2+11:57+:qu

原帖由 waiwaileung1 於 14-08-02 發表
公開的秘密啦! 今年又有好多老師走! 係佢眼中唔叻的學生又係冇得留低.
好多好既老師都走喇,佢係對人好既就唔會走啦!一間好既學校點會成日換人?小朋友對慣左啲人,咁樣好影響。

引用:Quote:Gigiipapa+發表於+14-8-4+21:52+好多

原帖由 waiwaileung1 於 14-08-05 發表
認同, 真係好影響d小朋友. 適應左話咁快又要換過第二個老師. 衰d講句, 真係要換走都換走佢啦!  ...
非常認同!唔該唔好換走啲錫小朋友,對教育有熱誠既miss , 換就換走果啲當打份工無心教育事業既管理層!

引用:我小朋友將会十月入南丰綠茵,呢間ok? +

原帖由 honok2010 於 14-08-08 發表
我小朋友將会十月入南丰綠茵,呢間ok?
校長親切友善好多,管理有系統啲。

引用:好多名校又舊又細,點解咁多人爭住讀?讀書

原帖由 lulumelody 於 14-08-14 發表
好多名校又舊又細,點解咁多人爭住讀?讀書唔係只講校社靚,最重要係教學理念和師資,要讀過才知,所以口碑 ...
非常同意,根德園, St Paul, 協恩果啲好新,好大,好靚咩?簡學校應該重師資及教學理念。

引用:Quote:原帖由+rb_tsang+於+14-08-14+發表其

原帖由 捷古華拉 於 14-08-15 發表
講真吖, 同佢無仇無怨真係冇必要bad mouth佢.  你自己都可以睇到D評語係負面佔絕大部份.  你自己都識講, 會 ...

引用:Quote:bbmom72+發表於+14-8-16+18:40+唔講

原帖由 waiwaileung1 於 14-08-16 發表
佢似PR其實以前都有人講, 我一路以來都認同. 綠茵課程, 英普語境, 乾淨企理嘅環境, 外藉老師多都係吸引不 ...
係呀,我都唔明点解啲咁好,咁識教既老師會走?点解咁錫小朋友,對教育咁有熱誠既主任會走?小朋友好掛住佢地,真心痛!希望校董會正視下問題啦,真係要評審下管理者既質素,人品性格好重要,幼兒教育唔可以單看學歷。

引用:Quote:原帖由+bbmom72+於+14-08-16+發表係

原帖由 SS0512 於 14-08-23 發表
同意!經驗真的很重要。小朋友N班讀了一年,平心而論,兩位班主任和助教都是有愛心,錫小朋友,但明顯經驗 ...
講真不喜勿插,中文主任一樣成個PR 咁,應該係話一年不如一年,情況越來越差,冇乜改善!真心而論上年冇咁混亂,某啲舊人亦真係幾好幾有愛心。

回覆:sunsunboy 的帖子

都係果句,無經驗同狗眼看人低!
比校長睇死果啲通常都有更好既學校收,大家加油!

引用:回覆+sunsunboy+的帖子 雖然我唔知你地發

原帖由 waiwaileung1 於 14-08-25 發表
回覆 sunsunboy 的帖子

雖然我唔知你地發生什麼事, 但咁就暗示人地小朋友有問題, 佢真係心地唔好, 唔止一 ...
唔好以為讀教育出身就係適合做教育,咁既性格不如做公關啦,佢企係門口比我既感覺好似去一間公司多過一間幼稚園

‹ 上一主題|下一主題