用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區小學全校160幾學生,老師話排70幾都係band 1 可信嗎 ...
go

東區小學全校160幾學生,老師話排70幾都係band 1 可信嗎? [複製鏈接]

tsuilan 發表於 16-4-22 07:33
你地學校就好,我到現在填表先知我地學校原來大約得2至5人係band 1生,我個仔全級頭10名都唔係band 1生,現 ...
唔明?2至5人係B1生,頭4名都係B2,即係一多少B1?

tsuilan 發表於 16-4-22 08:40
全級頭3名老師都比填B1校,但全級第四名果位家長學校己叫她填B2校,很不公平,而且老師强行迫家長改,所以 ...
如只有3名B1,那麼B2有幾多名?真係好恐怖

tsuilan 發表於 16-4-22 09:33
無資料,學校官網隻字不提,相信差先長期無登,舊年和前年六年級得兩班,而且我入讀後先知係融合教育,可能 ...
你既情況咁似我學生個間既? 我之前都有係EK問. 你地是否東區或他區?

佢個間又係每級2班,只得4X人,我都想知有幾多B1/B2. 而學校只提供過去3年的升中學校, 晒氣, 然後又話入首3志願係100%

hkpapa852 發表於 16-4-22 09:20
8啩問吓, 你係邊區? 會唔會有可能係你老師估錯, 或者又係為咗力保首三志願率?

暫時我見到升中派位B1低於10 ...
你可否幫我睇下? 葵青只得2班個間, 校名5個字, 其中有2個字相同的.

hkpapa852  呢間好冷門吓, 我都無留意.... 睇吓搵唔搵到料  發表於 16-4-22 10:35

chan803 發表於 16-4-22 10:21
嗰間小學只怕係睇頭三中籤率緊要過學生派到合適的中學
咁都要知自己揀咩學校架?!

hkpapa852 發表於 16-4-22 10:49
真係無乜資料..... 只話過去3年派到部份既中學, 當中有6-7間係B1....

如果真係每間B1中學得1個人入....  ...
學校冇講, 點算?

tsuilan 發表於 16-4-22 15:00
你校好d,起碼知舊年有一半人入到B1,但我校只知2人入B1,其他人B2B3,
老師係咪話仔仔B2?係就唔好填B1

tsuilan 發表於 16-4-22 18:53
老師估算係B1C至B2A,我問左教育局原來個估算唔係用仔仔實際成績估算,仔仔成績教育局話7月先知學校仍未遞 ...
你都好係S H 区,E B肯講你學校有幾人B1/2/3?
‹ 上一主題|下一主題