用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2017/18入小一,你開始準備未?
樓主: eng71
go

2017/18入小一,你開始準備未? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:2017/18入小一,你開始準備未?

做下功課,心儀學校面試做左咩,自己果區派位數字。機係留俾有準備的人,加油

醒目開學勳章 王國長老

hoihoima 發表於 15-3-10 09:26
我首選Band1一條龍。就算要考呈分試,都無咁大壓力。有些龍中會對升中有要求,間間唔同,但係門檻一般相對 ...
好媽媽

你講得岩, 而家家長已經好幸福, 有ek, 有好多網上資料, 好易就搵到, 再唔係睇天書, 聽講座, 都有好多
以前邊有咁多啊!

醒目開學勳章 王國長老

Mrs.Luckycat 發表於 15-3-11 15:45
請問,  小兒今年 9 月讀 K2.  那麼我是應準備 "2017/18 入小一" 嗎 ?  謝.
是的

醒目開學勳章 王國長老

hoihoima 發表於 15-3-17 08:48
如果唔谷唔多功課,就不能對升中有期望了。這是現實。
試下考慮一d新思維龍校, 公開試考左幾年成績都ok的, 如真道, 播道, 港同, 聖馬加利等
而家資訊都好透明, 公開試, 升大學%好易搵, 自己睇下覺得夠好就去馬, 覺得想更好就要預備更努力了

醒目開學勳章 王國長老

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

引用:不是16/17? +

原帖由 Orphee 於 15-03-27 發表
不是16/17?
16/17另外有帖

‹ 上一主題|下一主題